Pajtić: Tražimo izvorne prihode za Vojvodinu

To bi bio način da se obezbede finansijska sredstva za razvoj Pokrajine, odnosno za pet puta veća ulaganja u privredu

24. jul 2013

Predsednik Vlade Vojvodine Bojan Pajtić izjavio je danas da je suštinski važno to da pokrajinski budžet ubuduće bude popunjavan izvornim prihodima, a ne transfernim sredstvima kao do sada.

To bi bio način da se obezbede finansijska sredstva za razvoj Pokrajine, odnosno za pet puta veća ulaganja u privredu, poljoprivredu i razvojne programe, jer „građani Vojvodine to sigurno zaslužuju“, rekao je Pajtić.

„Za polaznu platformu u razgovorima o Nacrtu zakona o finansiranju AP Vojvodine, predstavnici Pokrajine će „izneti predlog da se decentralizuje Poreska uprava“, istakao je Pajtić.

On je napomenuo da mu je žao to što je najavljeni prvi sastanak zajedničke komisije republičke i pokrajinske vlade za izradu tog Nacrta odložen i dodao da veruje da će se ta komisija sastati u avgustu.

Veoma je važno da komisija počne da radi jer, kako je napomenuo Pajtić, za stabilno finansiranje pokrajinskih institucija potrebno je da se poštuju ustavne garancije i zakonske odredbe.

„To je uostalom važno i zbog toga da bi Srbija bila pravna država“, naglasio je Pajtić.

On je dodao da je obezbeđivanje stabilnog finansiranja razvoja Pokrajine garantovano i Ustavom kao najvišim pravnim aktom zemlje.

(RTV/Tanjug) 

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Lovac
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga