Pajtić: Svaki dan živimo dan mrmota

Ništa od predizbornih obećanja nije ispunjeno

12. feb 2015

Predsednik Demokratske stranke (DS) Bojan Pajtić izjavio je da Srbija svaki dan živi dan mrmota u kome predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić govori kako je veća stopa nezaposlenosti, kako će za šest meseci biti bolje i kako se zadužuju da bi vratili stare dugove.

„Ništa od toga nije tačno, ali se iz dana u dan ponavlja“, rekao je Pajtić u intervjuu za nedeljnik „Vreme“ i izneo niz kritika na rad vlade.

On je kazao da u Srbiji raste korupcija, iako je vlast obećala da će biti smanjena, plate i penzije su smanjene, PDV je povećan iako je u kampanji govoreno da do toga neće doći, najavljivan je početak pregovora sa EU do kraja prošle godine, a i dalje se ne zna kada će biti.

Pajtić je rekao i da vladi zamera i što nije rekla istinu o Kosovu, odnosno zato što se u tački 14. Briselskog sporazuma kaže da „dve strane neće jedna drugu blokirati niti podsticati druge da blokiraju napredak na evropskom putu“.

„Time se priznalo da je Kosovo nezavisna država, odnosno priznao se međunarodni subjektivitet Kosova“, ocenio je Pajtić.

Govoreći o DS-u, on je rekao da u stranci nema sukoba i da sukobi i rascepi postoje samo po „službenim glasnicima“ Srpske napredne stranke.

On je naveo i da u DS-u postoje ljudi koji stranku vide na levom centru, ili malo više levo ili više u centru, ali da stranka od svoje socijademokratske politike ne odustaje, što je kompatibilno sa onim što govori poslanik DS Borko Stefanović.

Govoreći o postavljanju Jelene Trivan, bivše članice DS-a, na mesto v.d. direktora „Službenog glasnika“, Pajtić je naveo da su naprednjaci kadrove DS dok su bili u toj stranci nazivali svakakvim pogrdnim rečima, a da su ih zatim po izlasku iz stranke smatrali za sjajan kadar.

„Dok si član DS-a, crnji si od samog đavola, psihopata, umobolnik, homoseksualac, izdajnik, kriminalac. Kada izađeš iz DS-a postaješ sjajan kadar, možeš da postaneš i gradonačelnik i gradski menadžer i direktor izdavačke kuće i ministar u vladi. To govori o njihovoj doslednosti“, ocenio je Pajtić.

(Beta)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Tvoje lice zvuči poznato
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga