Pajtić sutra na sastanku sa Čankom, Pastor još nije odgovorio

"Onaj ko ne dođe će biti obavešten o tome šta je na sastanku odlučeno”

26. feb 2015

Sastanak predsednika Lige socijaldemokarata Vojvodine (LSV) i Demokratske stranke (DS) Bojana Pajtića biće održan u petak u prostorijama LSV, a za sada nije poznato da li će sastanku prisustvovati i treći koalicioni partner u pokrajinskoj vlasti, predsednik Saveza vojvođanskih Mađara (SVM) Ištvan Pastor, koji je takođe pozvan ali se još uvek nije izjasnio da li će doći.

“Čekam koalicone partnere pa ko dođe – dođe. A onaj ko ne dođe će biti obavešten o tome šta je na sastanku odlučeno”, rekao je Čanak danas za agenciju Beta.

Čanak je pozive Pajtiću i Pastoru uputio s ciljem da se razgovara o narušenim odnosima u vladajućoj koaliciji.

Ištvan Pastor je u ponedeljak svoj dolazak na sastanak uslovio time da se na mesto direktorice Javnog preduzeća Vojvodinašume vrati Marta Takač, koja je na toj funkciji, kao kadar SVM-a, bila duže od 10 godina, ali ju je Pokrajinska vlada smenila nakon što je nadležni sud doneo pravosnažnu presudu da je poslednji konkurs na kojem je ona izabrana za direktora bio protivzakonit.

Pastor je najavio da će u suprotnom sedam poslanika SVM-a napustiti pokrajinsku vladajuću koaliciju.

Bojan Pajtić je juče izjavio da će svakako ići na sastanak sa Čankom i dodao da bi mu bilo žao da SVM istupi iz vladajuće koalicije, ali da će koalicija i bez te stranke imati većinu u Skupštini Vojvodine.

Pastor danas nije želeo da odgovori na pitanje da li će ići na sutrašnji sastanak sa Čankom i Pajtićem.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Lovac
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga