Pajtić: Srem od poplava odbranili istinski junaci

"Dobrom organizacijom spasili smo svaki život u Vojvodini"

02. jun 2014

Predsednik Pokrajinske Vlade Bojan Pajtić izjavio je danas da je region Srema odbranjen od poplava zahvaljujući „ndaljudskim naporima istinskih junaka“.

„Hvala vam za sve noći probdevene pored nasipa, vi ste naši heroji“, rekao je Pajtić na prijemu za radnike vodoprivrednih preduzeća koji su učestvovali u odbrani od poplava.

On je podsetio da je selo Jamena u opštini Šid poplavljeno i dodao da je dao nalog da se u roku od šest meseci sprovede obnova tog mesta, kako bi izgledalo kao pre poplave.

Pajtić je posebno zahvalio zaposlenima u Javnom vodoprivrednom preduzeću Vode Vojvodine, ali i privatnim preduzećima, poput Lafarža, Rapida, Karin komerca.

„Dobrom organizacijom spasili smo svaki život u Vojvodini, što je najbitnije. Minimalizovana je šteta, a uspeli smo na vreme da evakuišemo i stanovništvo iz ugroženih naselja“, rekao je Pajtić.

Pajtić je pojedincima i predstavnicima firmi uručio zahvalnice pokrajinske vlade za učinjeno tokom odbrane od poplave.

Učesnici odbrane od poplava na prijem su došli u belim majicama na kojima je sa prednje strane naslikano srce probodeno strelom i natpisom „Sava 2014“, a na poleđini je ispisano „JVP Vode Vojvodine, odbrana od poplava 2014“.

Deo Save i dalje u vanrednoj odbrani od poplava

Na 35 kilometara reke Save u zoni Sremske Rače i Jamene i dalje su na snazi mere vanredne odbrane od poplava, saopštilo je danas JAvno vodoprivredno preduzeće Vode Vojvodine.

U tim naseljima i dalje dežuraju radnici i mehanizacija vodoprivrede, navodi se u saopštenju za javnost.

Na Savi kod Sremske Mitrovice jutros je izmereno 540 centimetara, a maksimalni izmereni vodostaj zabeležen je 17. maja i iznosio je 863 centimetra.

(Autonomija) 

 

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Lovac
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga