Pajtić: Srbija živi rijaliti 24 sata Vučić

Vučić priča bajke i rekordnom brzinom zadužuje Srbiju

10. nov 2014

Predsednik Demokratske stranke i Pokrajinske vlade Bojan Pajtić izjavio je da Srbija 800 dana čeka reforme, ali je umesto njih dobila „rijaliti 24 sata Vučić“.

„Mi 800 dana čekamo te Vučićeve reforme. Nismo ih dobili. Dobili smo dramu, podgrevanje atmosfere nasilja, turbozaduživanje. Jednom rečju, Srbija živi rijaliti ’24 sata Vučić’ u kome se on za sve pita, a ni za šta ne odgovara“, rekao je Pajtić za sarajevski politički nedeljnik „Slobodna Bosna“.

Prema njegovim rečima, u Vladi Srbije se radom bavi ministar bez radnog staža, evrointegracijama se bavi urednica časopisa „Velika Srbija“, a sistemom odbrane – keramičar.

„Sve to zna i Vučić. Zato sada ponovo najavljuje rekonstrukciju Vlade za januar, kako bi prikrio svoju nesposobnost“, ocenio je Pajtić i dodao da aktuelna vlast predvođena Aleksandrom Vučićem nije sposobna da od Srbije napravi uređenu zemlju.

„Vučić zna samo dve stvari – da odgovornost prebacuje na prethodnu vlast i da priča bajke – dakle, da daje nova obećanja iako ni prethodna iz izborne kampanje nije ispunio“, poručio je Pajtić.

Prema njegovim rečima, Josip Broz Tito, Slobodan Milošević, Vojislav Koštunica i Boris Tadić zadužili su se ukupno za 14 milijardi evra, a Vučić se za dve godine zadužio za sedam milijardi evra.

„Ova i prethodna vlada SNS i SPS nose neslavnu titulu evropskih rekordera u zaduživanju. Troše i na štetni ugovor sa Etihadom, Vlada Srbije subvencioniše preduzeća koja posle rasipaju novac, a oni koji imaju platu veću od 130.000 dinara posle rebalansa budžeta i ukidanja solidarnog poreza praktično će dobijati veća primanja“, rekao je Pajtić.

Dodao je da je Vučić do sada već promenio „sijaset ministara“, i ništa nije uradio.

„Podigao je PDV i smanjio prihode od poreza, a pali su i prihodi od akciza. Privreda, poljoprivreda, zdravstvo, obrazovanje, pravda i pravna država, sve su to oblasti u kojima je ova vlada potpuno zakazala“, rekao je Pajtić.

On je optužio vlasti da su svojim neodgovornim izjavama podgrevali atmosferu nasilja protiv Albanaca u Srbiji i ocenio da ekstremističke snage aktuelni režim doživljavaju kao svoj.

Pajtić je ocenio da se nasilje prema Albancima dogodilo u Vojvodini, jer se u toj pokrajini promoviše nasilje u odnosu na političke neistomišljenike.

(Autonomija/Slobodna Bosna) 

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Lovac
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga