Pajtić: Srbija će morati da poštuje prava Vojvodine

Zakon o finansiranju Vojvodine će morati biti usvojen

18. jul 2013

Predsednik Vlade Vojvodine Bojan Pajtić izjavio je da će Srbija, na putu ka Evropskoj uniji, morati da poštuje i ustavna i zakonska prava Vojvodine pa će tako republičke vlasti morati doneti i Zakon o finansiranju te pokrajine.

„Taj zakon je nešto što će morati biti rešeno, ne zbog toga što neko želi da udovolji volji dva miliona stanovnika pokrajine, nego zbog toga što je preduslov ulaska Srbije u EU poštovanje Ustava i zakona“, rekao je Pajtić za Radio-televiziju Vojvodine.

Prema njegovim rečima, „animozitet“ prema Vladi Vojvodine od strane republičke vlasti ne sme da bude razlog za nepoštovanje zakona i Ustava.

On je ocenio da ne postoji ni jedan razlog za raspisivanje vanrednih pokrajinskih izbora i dodao da je vladajuća koalicija u Skupštini Vojvodine, koju čine njegova Demokratska stranka, Liga socijaldemokrata Vojvodine i Savez vojvođanskih Mađara, stabilna.

Pajtić je kao „zamajavanje javnosti“ ocenio priče o rekonstrukciji Vlade Srbije.

„Ako želite rekonstrukciju, onda sednete sa koalicionim partnerima i dogovorite se, a ne pričate o tome šest meseci po novinama. To je zamajavanje javnosti“, kazao je pokrajinski premijer.

On je republičkim vlastima ponudio saradnju, naročito u oblasti prenošenja iskustva za pisanje projekata, kao i u smanjenju administracije.

„Želim da podsetim da je 87 odsto projekata prekograncicne saradnje koji su namenjeni Srbiji, Vojvodina uspela da privuče. Želimo drugim delovima zemlje da ponudimo znanje i logistiku“, naveo je Pajtić.

(Autonomija/RTV) 

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Lovac
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga