Pajtić: Selaković laže da je Sikimić moj savetnik

"Da je Selaković radio svoj posao kako valja, do protesta advokata nikada ne bi došlo"

31. okt 2014

Predsednik Demokratske stranke (DS) Bojan Pajtić optužio je danas ministra pravde Nikolu Selakovića da na „vulgaran“ način iznosi neistine da je predsednik Advokatske komore Vojvodine Srđan Sikimić savetnik Pajtića.

„Bio bih, naime, počastvovan da mi je predsednik Advokatske komore Vojvodine Srđan Sikimić savetnik. Ali nije. Selaković to dobro zna, ali uporno i besprizorno ponavlja neistinu, pokušavajući da častan proces odbrane digniteta advokatske profesije naruži po svaku cenu“, navodi se u izjavi Pajtića.

Prema njegovim rečima, Selaković pokušava da sakrije svoj loš rad time što želi da advokate, koji su u štrajku od 17. septembra, dovede u vezu sa opozicijom, tajkunima, spoljnim i unutrašnjim neprijateljima.

„Ništa od toga nije tačno. Suština je u sledećem: da je Selaković radio svoj posao kako valja, do protesta advokata nikada ne bi došlo“, naveo je predsednik DS.

Dodao je da su Selakovićeve „neprimerene izjave nedostojne jednog ministra, a kamoli pravnika i predavača na Pravnom fakultetu“.

„Politikom uvreda, podmetanja i neistina, Selaković pre svega ugrožava sopstveno dostojanstvo. Ako je od njega išta ostalo“, ocenio je Pajtić.

Advokati traže izmene Zakona o notarima i smanjenje paušalnog poreza.

Ministar Selaković je ove sedmice pojedine advokate doveo u vezu sa vlasnikom Delte Miroslavom Miškovićem i opozicionim strankama i ocenio da je štrajk advokata ispolitizovan.

(Beta)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Mali šef
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga