Pajtić se kandiduje za predsednika DS?

Vasin: Podržaćemo Pajtića

06. maja 2014

Današnje beogradska štampa piše da će se zamenik predsednika DS i vojvođanski premijer Bojan Pajtić kandidovati za prvog čoveka demokrata na stranačkim izborima koji bi trebalo da budu održani 31. maja.

Mediji navode da bi Pajtić, najverovatnije već danas, mogao da obelodani odluku da ulazi u trku za predsednika DS i da je pre nekoliko dana „prelomio da izađe u crtu aktuelnom lideru Draganu Đilasu“.

Prema navodima tog lista, Pajtić je obavio konsultacije s velikim brojem funkcionera demokrata, kako bi video na čiju podršku može da računa na izborima 31. maja, a na njegovu odluku značajno je uticao i pritisak njegovog matičnog odbora i poslanika DS u vojvođanskom parlamentu.

Predsednik Pokrajinskog odbora DS Vojvodine Miroslav Vasin je rekao da taj odbor još nije doneo odluku koga će kandidovati, ali da će podržati Pajtića ako uđe u trku za lidera demokrata.

Štampa piše da su se sinoć u Beogradu sastali neki od najuticajnjiih demokrata kako bi dali podršku Pajtiću, čiju kandidaturu, kako navode ti listovi, podržava veliki broj opštinskih odbora Beograda, gotovo svi opštinski i gradski odbori iz Vojvodine i veliki broj opštinskih odbora iz Srbije.

(Autonomija) 

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Druga runda
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga