Pajtić: Sa SPS-om u više od 30 vojvođanskih opština

„DS će sarađivati sa SPS-om na lokalu, ali ne i u pokrajini“, kaže Bojan Pajtić

02. jula 2012

Bivši i budući premijer Vojvodine Bojan Pajtić izjavio je da se formiranje republičke vlade neće odraziti na saradnju sa SPS-om u vojvođanskim opštinama.

„Očekujem da se novofromirana koalicija iz Novog Sada preslika u Zrenjaninu i u više od 30 opština u Vojvodini“, rekao je Pajtić za današnji „Blic“.

On je rekao da su se pojedini članovi Demokratske stranke ponašali u vlasti „bahato i neodgovorno“ i da je u toku analiza rezultata i preispitivanje svačijeg učinka.

„Utvrdiće se svačije ponašanje, od mog do predsednika mesnog odbora. To je proces koji sledi nakon svakih izbora, koji ne proizvodi destabilizaciju, već, naprotiv, konsolidaciju stranke kako bi u budućnosti ostvarila bolje rezultate“, rekao je Pajtić.

On je ponovio da SPS, za razliku od lokalnog nivoa, neće biti deo većine u vojvođanskom parlamentu i da neće biti zastupljen u vojvođanskoj vladi.

„Zaokretom ka naprednjacima, SPS se opredelio da formira vlast koja će veoma ličiti na onu iz devedesetih godina. To je suprotno onome što je bila volja građana Vojvodine“, rekao je Pajtić.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Setva
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga