Pajtić sa šefom Misije OEBS o ustavnom položaju Vojvodine

Pajtić je upoznao ambasadora Burkharda sa podacima

22. apr 2013

Predsednik Vlade Vojvodine Bojan Pajtić razgovarao je danas sa šefom Misije PEBS-a u Srbiji Peterom Burkhardom o ustavnom položaju Vojvodine i njenim nadležnostima, saopšteno je iz pokrajinske vlade.

Pajtić je upoznao ambasadora Burkharda sa podacima koji se, kada je Ustav Srbije u pitanju, odnose na Vojvodinu, navodi se u saopštenju za javnost.

„Vlada Vojvodine stara se da obezbedi očuvanje jezika i pisama, kulture i tradicije pripadnika različitih nacionalnih zajednica. Posebnu politiku pozitivne diskriminacije vodi u oblasti obrazovanja pripadnika romske zajednice za njihovu ekonomsku emancipaciju i integraciju u društvo“, piše u saopštenju.

Sa šefom Misije OEBS-a danas je odvojeno razgovarao i vojvođanski sekretar za kulturu i informisanje Slaviša Grujić, koji je rekao da se „teško“ mogu privatizovati mediji u Vojvodini koji emituju program na više jezika.

Prema njegovim rečima, takvih radija i televizija ima u gotovo svakoj od 45 lokalnih samouprava u pokrajini.

„Mađarska ima 39 medija o kojima brinu lokalne samouprave, isto ih ima i Hrvatska, koja upravo postaje član EU. Podrška OEBS-a nam je važna, jer treba uvažiti potrebe građana Vojvodine“, poručio je Grujić.

Šefa Misije OEBS primio je danas i gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević, koji je rekao da su u poslednjih 10 godina Novom Sadu nedostajale podrška pokrajinske i republičke administracije.

(Autonomija) 

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Lovac
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga