Pajtić razgovarao sa hrvatskim ambasadorom o saradnji

Hrvatska nacionalna zajednica imaće punu podršku Izvršnog veća Vojvodine za projekte koje sprovodi na teritori…

13. mar 2009

bojan-pajtic.jpgHrvatska nacionalna zajednica imaće punu podršku Izvršnog veća Vojvodine za projekte koje sprovodi na teritoriji pokrajine, izjavio je danas predsednik tog veća Bojan Pajtić.
Na sastanku sa ambasadorom Hrvatske u Srbiji Željkom Kuprešakom u Novom Sadu, Pajtić je ukazao da i druge etničke zajednice imaju podršku Izvršnog veća preko Zavoda za kulturu, kao i drugih nacionalnih institucija i sopstvenih medija, saopšteno je iz Pokrajinskog sekretarijata za informacije.
Kuprešak i Pajtić su razgovarali i o nastavku „uspešne saradnje“ na ekonomskom i kulturnom planu i mogućnostima za dalji razvoj te saradnje.
Osnivanje Srpske banke u Republici Hrvatskoj, koje je u toku, trebalo bi da obezbedi uslove za veću materijalnu podršku izbeglicama i njihovim porodicama koje žele da se iz Vojvodine vrate u Hrvatsku, ocenjeno je u razgovoru.
Sagovornici su zaključili i da postoji obostrani interes za proširivanje međusobne ekonomske saradnje i za veću prisutnost preduzeća iz Vojvodine i Srbije u Hrvatskoj, navedeno je u saopštenju.

(Beta)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Hleba i igara
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga