Pajtić razgovarao sa američkim ambasadorom Kirbijem

Kirbi je istakao da su trud i potencijali Vojvodine prepoznatljivi

18. feb 2015

Odgovornom politikom, reformskim procesima i nastojanjem da reši ekonomska i socijalna pitanja u saradnji sa republičkim vlastima, Pokrajinska vlada radi i deluje u duhu evropskih, demokratskih tekovina, izjavio je danas predsednik Pokrajinske vlade Bojan Pajtić.

Pajtić je na sastanku sa ambasadorom SAD Majklom Kirbijem rekao da je pokrajinska administracija u protekloj deceniji uložila veliki trud da u Vojvodini stvori povoljnu klimu za privlačenje stranih investicija i poveća interes za ulaganja.

On je najavio da će u okviru strateškog delovanja, pokrajina nastaviti da primenjuje i investira podsticajne mere u poljoprivredi, industriji, informacionim tehnologijama i drugim oblastima privrede.

Sa Kirbijem se danas sastao i pokrajinski sekretar za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo Branislav Bogaroški, kako bi razgovarali o načinima za unapređenje poljoprivrede u Vojvodini.

Bogaroški je istakao da je u Vojvodini obezbeđena srednjoročna predvidljivost u sprovođenju strategija za poljoprivredu, te da je upravo ta predvidljivost značajna za ukupni razvoj grane.

„Svake godine se obezbeđuju bespovratna sredstva kojima se stimulišu profitabilnije poljoprivredne aktivnosti, kao što su proizvodnja u plastenicima ili mini-prerađivački kapaciteti, koji obezbeđuju dodatu vrednost poljoprivrednom proizvodu“, objasnio je Bogaroški.

Ambasador SAD Majkl Kirbi pohvalio je ulaganja i mere Pokrajinske vlade u razvoj poljoprivrede, vodoprivrede, irigacionih sistema, te pomoć staračkim domaćinstvima, naročito u ruralnim krajevima.

Kirbi je istakao da su trud i potencijali Vojvodine prepoznatljivi i dodao da se nada da će „ambijent tolerancije i ekonomski razvoj i nadalje biti argumenti napretka pokrajine“.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Aktivisti
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga