Pajtić: Pripremili smo Nacrt zakona o finansiranju Vojvodine

Vojvodina privukla 87 odsto sredstava od prekograničnih projekata

01. okt 2013

Predsednik Vlade Vojvodine Bojan Pajtić izjavio je danas da je Vlada Vojvodine pripremila predlog Nacrta zakona o finansiranju Pokrajine i izrazio nadu da će nakon konsultacija sa parlamentarnim strankama i Vladom Srbije, taj zakon biti usvojen.

“Njegovo donošenje neophodno je radi ispunjenja ustavnih prava građana Vojvodine, jer bez poštovanja sopstvenog Ustava, Srbija nikada neće postati pravna država“, rekao je Pajtić na otvorenoj sednici Skuoštine Vojvodine, koja je bila posvećena Dunavskoj strategiji.

On je kazao danas da se u Vojvodini zna da razvoj regiona i njihova saradnja doprinose razvoju cele države, te da aktivna uloga Vojvodine u Dunavskoj strategiji predstavlja jasnu podršku evrointegracijskim procesima u Srbiji.

Pajtić je rekao da je od svih finansijskih sredstava iz prekogranične saradnje koja su bila namenjena Srbiji, Vojvodina privukla 87 odsto za projekte na njenoj teritoriji.

„Što Srbija bude dalje odmicala u procesu priključivanja Evropskoj uniji i korišćenju svih potencijala koje Dunavska strategija nudi, to ćemo mi manje vremena trošiti na jalove rasprave o tome da li će se, na primer, ustavne obaveze o finansiranju Vojvodine ispunjavati ili ne”, rekao je Pajtić.

Predsednik Skupštine Vojvodine Ištvan Pastor rekao je da je pozicija Vojvodine u okviru Dunavske strategije takva da sama sebi želi da stvori što više šansi korišćenjem raspoloživih sredstava, te da u tom slučaju Vojvodina ima jednake šanse kao i sve druge zemlje dunavske regije.

(Autonomija) 

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Druga runda
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga