- Autonomija - https://www.autonomija.info -

Pajtić: Prioritet DS je drugi krug izbora

Potpredsednik Demokratske stranke (DS) Bojan Pajtić izjavio je danas da je za tu stranku prioritet drugi krug predsedničkih izbora, nakon čega će započeti pregovore o formiranju republičke vlade.

„Nama je apsolutni prioritet pobeda našeg predsedničkog kandidata Borisa Tadića na izborima 20. maja, kao i drugi krug pokrajinskih izbora. Očekujemo da nakon toga formiramo i republičku i pokrajinsku vladu sa strankama izrazite proevropske orijentacije“, rekao je Pajtić novinarima u Novom Sadu.

Dodao je da su te snage stekle izraženiju većinu na ovim izborima i da u tom smislu ne očekuje da bude problema za formiranje oba nivoa vlasti nakon 20. maja.

„Do 20. maja mi nemamo nameru da ulazimo u takve političke dogovore, što je u ovom trenutku sekundarno, jer je potrebno najpre obezbediti pobedu predsednika Tadića, koja je preduslov za dalji proces evropskih integracija ove zemlje“, kazao je Pajtić.

Potpredsednik DS-a je naveo da stranački vrh neće uslovljavati stranačkim odborima u Srbiji sa kim da stupaju u postizborne koalicije na lokalnom nivou.

Kod nas je uvek vladao princip autonomnosti lokalnih odbora oko formiranja koalicija, rekao je Pajtić i dodao da će im vrh stranke ipak preporučiti da to budu koalicije koje će obezbediti stabilnu orijentaciju ka evropskim integracijama i daljem razvoju društva.

(Beta)

Podelite ovu stranicu!