Pajtić: Prioritet DS je drugi krug izbora

„Očekujemo da nakon drugog kruga izbora formiramo i republičku i pokrajinsku vladu sa strankama izrazite proevropske orijentacije”, kaže potpredsednik DS Bojan Pajtić

08. maja 2012

Potpredsednik Demokratske stranke (DS) Bojan Pajtić izjavio je danas da je za tu stranku prioritet drugi krug predsedničkih izbora, nakon čega će započeti pregovore o formiranju republičke vlade.

„Nama je apsolutni prioritet pobeda našeg predsedničkog kandidata Borisa Tadića na izborima 20. maja, kao i drugi krug pokrajinskih izbora. Očekujemo da nakon toga formiramo i republičku i pokrajinsku vladu sa strankama izrazite proevropske orijentacije“, rekao je Pajtić novinarima u Novom Sadu.

Dodao je da su te snage stekle izraženiju većinu na ovim izborima i da u tom smislu ne očekuje da bude problema za formiranje oba nivoa vlasti nakon 20. maja.

„Do 20. maja mi nemamo nameru da ulazimo u takve političke dogovore, što je u ovom trenutku sekundarno, jer je potrebno najpre obezbediti pobedu predsednika Tadića, koja je preduslov za dalji proces evropskih integracija ove zemlje“, kazao je Pajtić.

Potpredsednik DS-a je naveo da stranački vrh neće uslovljavati stranačkim odborima u Srbiji sa kim da stupaju u postizborne koalicije na lokalnom nivou.

Kod nas je uvek vladao princip autonomnosti lokalnih odbora oko formiranja koalicija, rekao je Pajtić i dodao da će im vrh stranke ipak preporučiti da to budu koalicije koje će obezbediti stabilnu orijentaciju ka evropskim integracijama i daljem razvoju društva.

(Beta)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Aktivisti
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga