Pajtić će biti nosilac vojvođanske liste DS

Pajtić je ranije izjavio da "tim koji ima rezultate ne treba menjati"

27. feb 2012

Vojvođanski odbor Demokratske stranke (DS) odlučio je da potpredsednik partije Bojan Pajtić bude nosilac izborne liste na predstojećim pokrajinskim izborima, potvrdio je zamenik predsednika odbora Miloš Gagić.

„Na sednici Pokrajinskog odbora krajem prošle nedelje jednoglasno smo doneli odluku da aktuelni predsednik Vlade Vojvodine Bojan Pajtić bude nosilac izborne liste DS na pokrajinskim izborima“, rekao je Gagić za agenciju Beta.

Prema njegovim rečima, o imenima 60 kandidata za poslanike koji će biti birani po proporcionalnom izbornom sistemu, eventualnim koalicionim partnerima i imenu izborne liste koju će predvoditi DS, stranka će naknadno odlučiti.

Pajtić je ranije agenciji Beta potvrdio da će se kandidovati za još jedan mandat na čelu Vlade Vojvodine, za šta je dobio i podršku stranačke organizacije jer, kako je naveo, „tim koji ima rezultate iza sebe ne treba menjati“.

Novosadski Dnevnik u današnjem izdanju je objavio tvrdnje pojedinih članova vojvođanskog DS da će se na njihovoj listi za pokrajinske izbore naći i predstavnici manjinskih stranaka, odnosno svih većih manjinskih zajednica.

Pokrajinski izbori odvijaju se po kombinovanom izbornom modelu, tako što se polovina od 120 poslanika bira po dvokružnom većinskom, a polovina po proporcionalnom sistemu.

(Beta)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Lovac
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga