Pajtić pozdravio odluku Vlade Srbije o vojvođanskoj kancelariji

Pajtić je najavio da će se sledeće nedelje predstavnici Fonda za evropske poslove Vojvodine, zajedno sa predstavnicima Misije Srbije u Briselu, dogovoriti o tome šta je potrebno u daljim koracima učiniti

24. mar 2011

Predsednik Vlade Vojvodine Bojan Pajtić pozdravio je danas odluku Vlade Srbije da podrži preporuku Ministarstva spoljnih poslova da se u Briselu otvori kancelarija Vojvodine.
„Nama je to predstavništvo izuzetno značajno zbog toga što je važno da stvorimo institucionalni i kadrovski kapacitet da u trenutku kada Srbija postane kandidat za članstvo u Evropskoj Uniji, što više sredstava iz evropskih fondova dobijemo za dalji razvoj privrede u pokrajini, za razvoj infrastrukture, zdravstva i obrazovanja”, naveo je Pajtić u saopštenju za javnost.
Najavio je da će se sledeće nedelje predstavnici Fonda za evropske poslove Vojvodine, zajedno sa predstavnicima Misije Srbije u Briselu, dogovoriti o tome šta je potrebno u daljim koracima učiniti.
Pajtić je kazao da će Vojvodinu u Briselu predstavljati „najstručniji i najprofesionalniji ljudi”, koji će, pored znanja engleskog jezika i završenog fakulteta,  morati imati i diplomatskog iskustva ili završenu Diplomatsku akademiju.
“Želimo da u samom sedištu EU ostavimo najbolji utisak, da obezbedimo najbolje lobističke procese i da privučemo sva ona sredstva koja će nam u budućnosti pripadati, u skladu sa procesom našeg pridruženja EU”, naveo je Pajtić.
Pajtić je sa Ministrom spoljnih poslova Vukom Jeremićem jesenas postigao dogovor da kancelarija Vojvodine bude smeštena u zgradi Misije Srbije u Briselu.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Aktivisti
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga