Pajtić: Pokrajinska administracija smanjila broj zaposlenih

"Time smo dali primer administraciji na svim nivoima u državi"

26. dec 2012

Predsednik Vlade Vojvodine Bojan Pajtić izjavio je danas da je vlada u proteklih godinu dana smanjila broj zaposlenih u pokrajinskoj administraciji za više od 10 odsto, odnosno za 139 radnih mesta.

„Time smo dali primer administraciji na svim nivoima u državi, da mora da se radi na uštedi u javnom sektoru“, izjavio je Pajtić, a prenosi Biro za odnose sa javnošću Vlade Vojvodine.

Dodao je da je Vlada Vojvodine kroz proces racionalizacije pokrajinske uprave uštedela više od 160 miliona dinara, koji će biti usmereni u proizvodnju, razvoj, privredu i poljoprivredu.

„U javnom sektoru uvek može biti uštede i mi ćemo nastaviti da, na vrlo racionalan način, preuzimanje novih nadležnosti posmatramo kao deo obaveza koje preuzimaju ljudi koji su angažovani, koji već rade, bez uvećavanja administracije i uvećanja dodatnih troškova“, rekao je Pajtić.

On je naveo da je administracija, bez obzira na to što je Vlada Vojvodine u proteklih godinu dana preuzela preko 150 novih nadležnosti koje su joj prenete Zakonom o utvrđivanju nadležnosti pokrajine Vojvodine, smanjila broj zaposlenih.

„Na početku tog procesa, obećali smo da prenos novih nadležnosti neće značiti i povećanje administracije i sa zadovoljstvom mogu da kažem da smo uporedo sa procesom preuzimanja nadležnosti, radili i na racionalizaciji pokrajinske uprave“, rekao je Pajtić.

(Beta) 

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Druga runda
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga