Pajtić: Pokrajina u Suboticu uložila 500 miliona dinara, Republika ništa

Republička vlast nije dovela ni jednu investiciju

18. apr 2016

Predsednik Pokrajinske vlade Bojan Pajtić je danas da je vojvođanska vlada investirala 500 miliona dinara u Suboticu u poslednjih godinu dana, dok Vlada Srbije uopšte nije investirala.

“Kada pogledate investicije u Subotici, od vodovodne do kanalizacione i putne mreže, Narodnog pozorišta, zdravstva, izgradnje ove nove hale, pokrajinska vlast je investirala više od 500 miliona dinara u Suboticu u proteklih godinu dana, dok republička vlast nije dovela ni jednu investiciju“, rekao je Pajtić novinarima prilikom postavljanja kamena temeljca za izgradnju nove poslovno–proizvodne hale za montažu mašinskih i elektromašinskih elemenata u industrijskoj zoni „Mali Bajmok“ u Subotici.

Uprava za kapitalna ulaganja Vojvodine je izdvojila oko 109 miliona dinara za izgradnju nove hale u industrijskoj zoni „Mali Bajmok“, gde će biti zaposleno oko 200 ljudi.

Pajtić je kazao da je pokrajinska vlast do 2012. godine dovela veliki broj kompanija u Suboticu, kao što su Simens, Svarovski, Kalcedonija, Dunkermotoren, Norma grupa i naveo da je u tim kompanijama zaposleno oko 4.800 ljudi.

Gradonačelnik Subotice Jene Maglai rekao je da se do kraja godine, zbog proširenja kapaciteta stranih firmi koje posluju u industrijskoj zoni, očekuje otvaranje još oko 1.500 novih radnih mesta.

Najavljeno je da će radovi na izgradnji nove poslovno–proizvodne hale veličine 2.100 kvadratnih metara u industrijskoj zoni „Mali Bajmok“biti završeni do kraja jula.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Aktivisti
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga