Pajtić podnosi prijavu zbog uvreda u saopštenju SNS

Šešeljevsko saopštenje "naprednjaka"

30. jan 2014

Zamenik predsednika Demokratske stranke (DS) Bojan Pajtić podneće krivičnu prijavu zbog, kako se navodi, uvreda i govora mržnje koje su protiv njega izneti u saopštenju Srpske napredne stranke (SNS), saopšteno je danas.

U saopštenju DS-a navodi se da je u tom saopštenju SNS-a Pajtić optužen da „bunca“, „halucinira“ i „kontroliše sudove i organe gonjenja“, da mu je „gimnastika pomutila percepciju“, kao i da „previše vremena provodi u gimnastičkoj sali i na kvarcovanju“.

Takođe je Pajtić optužen da je Vladu Vojvodine, na čijem je čelu, „podredio svojim korupcionaškim i kriminalnim interesima“.

DS ocenjuje da je SNS tim saopštenjem uvredila i dva miliona građana Vojvodine jer ih je nazvala provincijalcima.

„Jučerašnje saopštenje u kom SNS na vulgaran način, koji je učila od svog bivšeg predsednika Vojislava Šešelja, vređa zamenika predsednika DS-a Bojana Pajtića govori više o toj stranci nego bilo koji politički protivnik“, navodi se u saopštenju DS-a.

 

Autonomija donosi sinoćno saopštenje Srpske napredne stranke u originalu:

 

 

СРПСКА НАПРЕДНА СТРАНКА

ГРАДСКИ ОДБОР НОВИ САД

ИЛИЈЕ ОГЊАНОВИЋА 7/1, ТЕЛЕФОН: 533-522

САОПШТЕЊЕ ЗА МЕДИЈЕ

Пајтић сања покрајинске изборе 2016. Године

Поводом наступа Бојана Пајтића, председника Извршног већа Војводине у емисији “Један на један” Радио Телевизије Војводине, Српска напредна странка саопштава:

После пада режима Бориса Тадића, једини диктатори у Србији су Бојан Пајтић и Драгослав Петровић у Војводини. Њих двојица су Војводину претворили у деспотију у којој владају на основу својих хирова и каприца, а не на основу Устава и Закона. Диктаторски режим у Војводини није промењен послењих 14 година. Пајтић и Петровић подредили су својој вољи и себичним корупционашким и криминалним интересима Извршно веће и скупштину Војводине, они контролишу судове и органе гоњења у Војводини.

Пајтићево бунцање о томе да друштвени, државни и политички живот зависи од тога да ли је неко устао на леву ногу, или попио таблету, односи се на њега самог. Пајтић немирно спава због нечисте савести, па није чудо што му се кад се пробуди привиђају кошмарни призори у којим у свом кабинету види другу особу. У Војводини се каже да куца не лаје због села него због себе. Не брине Пајтић због народа у Војводини који ће се брзо ослободити његовог режима, него брине због тога што ће остати без фотеље и морати да одговара за све што је урадила његова неодговорна влада, која се из петних жила труди да остане несмењива.

У Пајтићевој фантазији покрајинских избора у Војводини неће бити до 2016. године. Превише времена проводи у гимнастичкој сали и на кварцовању, па не стиже да види шта се дешава у Војводини. Гимнастика му је помутила перцепцију па не види крај своје владе у следећих пар месеци. Влада која чини зло народу нема легитимитет и то важи и за Пајтић-Петровићеву владу. Такву владу неће ни посланици Покрајинске скупштине и то једино не види и не схвата Бојан Пајтић. Нема те владе, а то поготово није влада провинцијалних политичара, која може да преживи Развојну банку Војводине, отимачину у покрајинским фондовима који су гашени један за другим да се заметну трагови, пљачку у здравству Војводине, расипање и присвајање новца из Фонда за капитална улагања Војводине, Фонда за развој нових технологија, поклањање пара тајкунима за лажно запошљавање људи, уништавање војвођанских индустријских и привредних предузећа у тајкунским приватизацијама.

Пајтић сада застрашује Војвођане тврдњом да СНС не гарантује да ће “земља ићи у правцу евроинтеграција”, привиђа му се “рат са НАТО”. Војвођани, као и сви грађани у Србији знају колико много су Александар Вучић и Срспка напредна странка учинили за евроинтегације, а колико ништа су урадили Тадић и Пајтић. Он себи дозвољава да друге оптужује за “уношење неспоразума у јавни живот”. Нема неспоразума: Пајтић мора да оде и мора да одговара за све што је радио у своја два и по мандата разуларене и неодговорне владавине. Пајтићев мандат је завршен и није да му то нико није јавио, него не верује.

Пајтић оптужује СНС због наводних дезинформација о покушају Бориса Тадића да формира “Демократски фронт”. Излишно је демантовати Пајтићеве импровизације у које не верују ни чланови Демократске странке, а камоли бирачи. СНС не мора ништа да ради да би се Демократска странка распала сама од себе. Довољно је то што раде Пајтић и његово друштво. Уосталом, нека се сети недавне скупштине ДС у Новом Саду, па ће му бити јасно да никакве дезинформације нису потребне. Свакоме ко је видео сукобе и раскол, све је јасно, изузев Бојана Пајтића.

Нови Сад 29. јануар 2014. године

ИНФО ЦЕНТАР

СРПСКА НАПРЕДНА СТРАНКА

Градски одбор Нови Сад

www.novisad.sns.org.rs

 

(Autonomija/Beta) 

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Lovac
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga