Pajtić: Otvaranje poglavlja dobro za Srbiju, DS će izveštavati o poštovanju sloboda

Otvaranje poglavlja znači i da se moraju znati odgovorni za raznorazne afere

18. jul 2016

Predsednik Demokratske stranke (DS) Bojan Pajtić ocenio je večeras da je otvaranje pregovaračkih poglavlja 23 i 24 dobra vest za Srbiju, ali je i dodao da će DS svakog meseca izveštavati o poštovanju sloboda građana i medija i vladavini prava na koje se ta poglavlja odnose.

„Otvaranje poglavlja znači da se mora znati ko je odgovoran za tragediju helikopter, da moraju odgovarati oni koji su krivi za smrt sedam ljudi, oni koji su iz republičke i gradske vlasti krivi za rušenje u Savamali, oni koji su odgovorni za tajne ugovore kojima su oštetili građane Srbije za stotine milijardi dinara, reč je o ugovorima o ‘Beogradu na vodi’, prodaji poljoprivrednog zemljišta, Er Srbiji“, kazao je lider DS-a u saopštenju.

Pajtić je dodao da se DS, kao članica Partije evropskih socijalista, zalagala u Evropskom parlamentu i Evropskoj komisiji da poglavlja 23 i 24. budu otvorena jer „garantuju poštovanje ljudskih prava i da se vlast koja predstavlja državu, mora zalagati za vladavinu prava i graditi pravnu državu“.

(Beta)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Udružena mladost
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga