Pajtić osudio napade na NDNV

"Sve liči na atmosferu u Nemačkoj tridesetih godina i to je potpuno nedopustivo"

18. feb 2013

Predsednik Vlade Vojvodine Bojan Pajtić osudio je danas napade na Nezavisno društvo novinara Vojvodine (NDNV) i ocenio da je danas na udaru sve ono što u sebi nosi naziv Vojvodina.

“Razlog za to je atmosfera koja se stvara poslednjih meseci kada, su prekomponovane višenacionalne vlasti u multietničkim sredinama i dovođene na vlast isključivo nacionalističke stranke”, rekao je Pajtić na konferenciji za novinare.

On je oceniio da je NDNV na udaru zbog toga što ima u svom nazivu Vojvodinu, što deluje na teritoriji Vojvodine, i zbog toga što se u njemu nalaze pripadnici različitih nacionalnosti.

“Mi sa gađenjem osuđujemo svaki napad na nezavisno novinarstvo i svaki napad na ljude zbog toga što se krste na drugačiji način, što govore drugačijim jezikom i pripadaju drugoj nacionalnosti”, kazao je Pajtić.

Prema njegovim rečima, Vojvodina i njen status garantovani su Ustavom Srbije pa su napadi na nju zapravo i napadi na ustavno uređenje, “isto kao kad bi neko napadao teritorijalni integritet Srbije”.

“Izražavamo veliko žaljenje zbog toga što niko nije procesuiran zbog širenja međunacionalne mržnje, a napadi koje smo videli u nekim medijima i od nekih pojedinaca prethodnih meseci su nešto što liči na atmosferu u Nemačkoj tridesetih godina i to je potpuno nedopustivo”, zaključio je Pajtić.

(Autonomija) 

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Setva
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga