Pajtić: Opozicija da bojkotuje parlament do ispunjenja zahteva učesnika protesta

"Režim je nelegitiman po svim civilizacijskim standardima, zato prisustvo opozicije u parlamentu nema smisla"

12. apr 2017

Bivši predsednik Demokratske stranke (DS) Bojan Pajtić ocenio je danas da bi opozicione stranke trebalo da bojkotuju rad Narodne skupštine dok vlast ne ispuni zahteve učesnika protesta širom Srbije.

Gostujući na Radio-televiziji Vojvodine, Pajtić je kazao da je podneo ostavku na poslaničku funkciju kao gest podrške „mladima i ljudima različitih generacija koji protestuju širom Srbije“.

„Režim je nelegitiman po svim civilizacijskim standardima, zato prisustvo opozicije u parlamentu nema smisla. Biti danas opozicija u Srbije je hrabar čin, prava podrška mladima znači da ne treba svi da podnesu ostavke, već je minimalna mera onoga što opozicija treba da učini – bojkot parlamenta do ispunjenja zahteva studenata“, rekao je Pajtić.

Prema njegovim rečima, opozicija mora da iskoristi momenat aktuelnih protesta tako što neće davati legitimitet Aleksandru Vučiću.

Pajtić je dodao da i pored ostavke na funkciju poslanika, ostaje član DS.

„Mislim da je dalje usitnjavanje opozicionih stranaka pogubno. Nadam se da će Saša Janković naći potencijala da za godinu dana postane protivnik režima koji će moći da pobedi Aleksandra Vučića“, dodao je bivši predsednik DS.

(Beta)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: SrBska vakcina
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga