Pajtić: Oni koji su izgubili Kosovo optužuju nas za separatizam

Pokrajinske vlasti neće dozvioliti nikakve "ulične prevrate"

12. apr 2013

Predsednik Vlade Vojvodine Bojan Pajtić upitao je danas odakle moralno pravo onima koji su doveli do toga da Srbija izgubi suverenitet nad Kosovom da sada optužuju Vladu Vojvodine za razbijanje zemlje.

“Odakle moralno pravo predvodnicima politike devedesetih, koji su doveli do toga da je Srbija izgubila suverenitet nad Kosovom, da danas optužuju nas za razbijanje zemlje“, rekao je Pajtić novinarima u Srbiji.

Dodao je da pokrajinske vlasti neće dozvioliti nikakve „ulične prevrate“, povodom današnjeg mitinga „Stop razbijanju Srbije“, ispred zgrade Vlade Vojvodine.

„Pre 25 godina Vojvodina je srušena na ulici, zatim je usledilo deset najtežih godina za Vojvodinu i Srbiju. Zahtevamo da se poštuju ustav i zakoni, kako bi ova zemlja postala pravna država i od takvih zahteva nećemo odustati i nećemo dozvoliti nikakve ulične prevrate“, kazao je Pajtić.

Prema njegovim rečima, ukoliko su ustav i zakoni Srbije separatistički, onda je i Predlog deklaracije o zaštiti ustavnih i zakonskih prava Vpojvodine takođe separatistička.

Pajtić je ponovio da pokrajinska vlada traži jedino da se poštuju ustavna i zakonska prava Vojvodine i optužio republičko rukovodstvo da stoji iza današnjeg mitinga u Novom Sadu.

„Umesto da republička vlast Vojvodinu kao pozitivan argument u procesu evropskih integracija, oni šalju svoje pristalice da protestuju protiv vlade Vojvodine“, rekao je Pajtić.

(Autonomija) 

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Udružena mladost
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga