Pajtić: Odbranićemo se bolje nego bogatije zemlje

"Nikada se ne može potpuno garantovati da se neće dogoditi nekakav veći incident, jer je reč o višoj sili"

11. juna 2013

Predsednik Vlade Vojvodine Bojan Pajtić izjavio je danas da je situacija u Srbiji pod kontrolom kada je u pitanju odbrana od poplava i najavio da će pokrajinska vlada sutra odobriti dodatnih 18 miliona dinara za potrebe odbrane od poplava i za saniranje šteta koje su nastale u nebranjenim područjima uz Dunav.

Pajtić je danas obišao prevodnicu kod Bezdana na Dunavu, gde su radnici Javnog vodoprivrednog preduzeća „Vode Vojvodine“ blokirali ulaz dunavske vode u kanal Dunav-Tisa-Dunav, kako voda ne bi provalila kroz tu prevodnicu i napravila veliku štetu.

Pajtić je rekao da na svakih sat i po vodostaj Dunava kod Bezdana raste po jedan centimetar i trenutno iznosi 715 centimetara, a vrh vodostaja se očekuje u četvrtak, kada će biti oko 740 centimetara, što je najviši vodostaj od 1965. godine.

Te godine su velike poplave pogodile Vojvodinu, nakon čega su uložena značajna sredstva u izgradnju i obnovu odbrambenih linija.

Pajtić je ocenio da će Srbija uspeti da kontroliše situaciju u narednim danima „bolje nego što to čine mnogo bogatije zemlje“.

„Nikada se ne može potpuno garantovati da se neće dogoditi nekakav veći incident, jer je reč o višoj sili, što je potvrđeno i na primeru bogatijih evropskih zemalja, ali u ovom trenutku u našoj zemlji situacija potpuno pod kontrolom“, istakao je Pajtić.

Dodao je da je sa Mađarskom uspostavljena veoma dobra saradnja, ali je rekao da Srbiji u ovom trenutku nije potrebno ljudstvo iz Mađarske, „niti imamo potrebu da nas neko brani“.

(Autonomija) 

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Druga runda
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga