Pajtić: Očekujem potvrdu proevropskog opredeljenja

Predsednik Izvršnog veća Vojvodine Bojan Pajtić i potpredsednik Demokratske stranke izrazio je očekivanje da će gra…

25. maj 2008

bojan-pajtic.jpgPredsednik Izvršnog veća Vojvodine Bojan Pajtić i potpredsednik Demokratske stranke izrazio je očekivanje da će građani na vojvođanskim izborima oceniti dosadašnji rad pokrajinske vlade i potvrditi svoje proevropsko opredeljenje.
Pajtić je posle glasanja u novosadskoj Mesnoj zajednici „Prva vojvođanska brigada“, rekao i da očekuje da će izbori u Vojvodini biti pokazatelj strankama koje treba da konstituišu novu republičku vladu, u kom pravcu bi Srbija trebalo da se razvija u budućnosti.
„Očekujem da će skupštinsku većinu formirati lista ‘Za evropsku Vojvodinu’ sa drugim listama proevropske orijentacije i sa onim strankama sa kojima smo i do sada činili većinu u Skupštini Vojvodine“, rekao je Pajtić.
U Vojvodini su jutros u sedam sati otvorena 1.782 biračka mesta na kojima će stanovnici te pokrajine glasati u drugom krugu izbora za Skupštinu Vojvodine po većinskom sistemu.
U birački spisak u Vojvodini upisano je 1.720.818 građana, a drugi krug se održava u svih 60 izbornih jedinica, pošto u prvom krugu niko od kandidata nije dobio potrebnu većinu.
Građani biraju 60 poslanika koji će, zajedno sa već izabranih 60 poslanika po proporcionalnom sistemu, činiti novi saziv Skupštine Vojvodine.

(Beta)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Lovac
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga