Pajtić očekuje podršku 68 do 70 poslanika

Postoji mogućnosti da poslanici SDS glasaju suprotno onome što je naložio Boris Tadić

31. okt 2014

Premijer Vojvodine Bojan Pajtić saopštio je da je sa Savezom vojvođanskih Mađara postigao dogovor o rekonstrukciji pokrajinske vlasti, navodi portal televizije N1.

Pajtić očekuje da dobije podršku, ne samo Lige socijaldemokrata Vojvodine i Saveza vojvođanskih Mađara, već i poslanika iz kluba Socijaldemokratske stranke.

„Očekujem da Vlada Vojvodine dobije podršku najmanje 68 do 70 poslanika, od 120 poslanika u vojvođanskom parlamentu. U tom smislu, to je veoma solidna podrška, i to je podrška na kojoj može da se zasniva efikasan rad koji će pritom biti nesmetan i koji će sa sobom nositi boljitak za građane Vojvodine“, kaže Pajtić.

Šef poslaničke grupe Tadićeve partije Miloš Gagić priznaje da postoji mogućnosti da poslanici iz njegovog kluba glasaju suprotno onome što je naložio Boris Tadić.

„Kada dobijem materijal za sednicu na kojoj će se odlučivati o rekonstrukciji vojvođanske vlade, sazvaću poslanički klub i tu ćemo se izjasniti da li ćemo glasati jedinstveno. Postoji mogućnost da neko od poslanika glasa i za rekonstrukciju pokrajinske vlasti”, najavljuje Gagić.

(Autonomija/N1)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Setva
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga