Pajtić: Nova Vlada Vojvodine autoritativnija nego prethodne

U novu vojvođansku Vladu pored Demokratske stranke i Saveza vojvođanskih Mađara ulazi i Liga socijaldemokrata Vojvodine

11. jula 2012

Mandatar za sastav nove Vlade Vojvodine Bojan Pajtić izjavio je danas da će vlada biti manja i efikasnija od prethodne, a po svom kvalitetu autoritativnija od svih prethodnih.

Pajtić je uoči zasedanja Skupštine Vojvodine na kojoj se bira nova Vlada Vojvodine rekao da će vlada biti posvećena daljem zapošljavanju građana, brorbi protiv krize, borbi za privlačenje sranih investicija i nastavku ulaganja u važne infrastrukturne objekte radi podsticaja privrede.

Dodao je da će vlada nastaviti da ulaže u kvalitetnije uslove zdravstvenih usluga na nivou pokrajine, obrazovanje i očuvanje ljudskih i manjinskih prava u skladu sa najvišim evropskim standardima.

Najavio je beskompromisnu zaštitu prava Vojvodine i njenih građana, kako bi bili ravnopravni sa svim drugim građanima u Srbiji, i dodao da će u tom smislu Vlada Vojvodine biti partner republičkoj vladi i svim lokalnim samoupravama.

“Ova vlada imaće praktično dvotrećinsku podršku u Skupštini Vojvodine, a to je činjenica koja ne može biti omalovažena i prenebregnuta”, rekao je Pajtić.

On je potvrdio nakon dugih pregovora da će u novu vladu pored Demokratske stranke i Saveza vojvođanskih Mađara ući i Liga socijaldemokrata Vojvodine.

“LSV će biti deo većine u Skupštini Vojvodine i to će dati poseban autoritet Vladi Vojvodine jer to znači da će iza stavova vlade stati i mnogo veći broj građana Vojvodine”, rekao je Pajtić.

U novoj vladi Pajtić će biti predsednik, dok će potpredsednici biti Andor Deli (SVM), Dragoslav Petrović (DS), Goran Ješić (DS) i Slaviša Grujić (LSV).

Deli će nastavljati da obavljati i funkciju sekretara za upravu, propise i nacionalne zajednice, Petrović će ponovo biti sekretar za nauku i tehnološki razvoj, Ješić će voditi i resor poljoprivrede, dok će Grujić biti zadužen za kulturu i informacije.

Vesna Kopitović (DS) vodiće resor zdravstva, demografije i socijalne politike, energetiku i mineralne sirovine vodiće dosadašnja direktorka Veterinarskog instituta u Subotici Nataša Bajić Pavićević (DS), dok će dosadašnji direktor Poreske uprave za Vojvodinu Zoran Radoman (DS) voditi resor finansija.

Marinika čobanu (LSV) biće na čelu sekretarijata za omladinu i sport, Slobodan Puzović (DS) biće zadužen za urbanizam i zaštitu životne sredine, dok će dosadašnji direktor VIP fonda Branislav Bugarski voditi resor regionalne politike i lokalne samouprave.

Miroslav Vasin (DS) osteće sekretar za rad, zapošljavanje i ravnopravnost polova, ali će danas preuzeti i sektor privrede koji je odlukom Skupštine Vojvodine tom sekretarijatu danas pripojen.

“Ovo su sve istaknuti stručnjaci u oblastima u kojima rade, što govori da će ova vlada biti primer, ne samo za vlade i administracije u Srbiji, nego i mnogo šire. Zaista sam veoma ponosan zbog činjenice da su svi ovi ljudi prihvatili da budu deo pokrajinske vlade u narednom sazivu”, rekao je Pajtić.

(Beta)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Setva
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga