Pajtić: Nema uslova za fer izbore

DS će tražiti podršku od svih svojih evropskih partnera, ali i svih građana Srbije

27. nov 2015

Predsednik Demokratske stranke (DS) Bojan Pajtić ocenio je danas, u razgovoru sa šefom Delegacije EU Majklom Devenportom, da u Srbiji ne postoje uslovi za fer i demokratske izbore.

„Najvažnije pitanje koje danas moramo sebi i drugima postaviti je da li u Srbiji danas postoje uslovi za fer i demokratske izbore. Jasno je da oni danas ne postoje i DS će tražiti podršku od svih svojih evropskih partnera ali i svih građana Srbije za dostizanje tih uslova“, rekao je Pajtić, a prenosi DS u saopštenju.

Pajtić je Devenportu preneo stav DS da je sadašnja situacija u Srbiji plod „nenormalnih uslova“ političkog dijaloga i da je, kao takva, neprihvatljiva sa stanovišta evropskih vrednosti.

On je Devenportu zahvalio za, kako je naveo, „objektivan i iskren“ Izveštaj Evropske komisije o Srbiji za 2015. godinu.

„Naročito je naglasio značaj zabrinutosti EU za stanje medijskih sloboda koje su detaljno elaborirane u Izveštaju gde se precizno opisuju slučajevi zastrašivanja, otpuštanja pa čak i prebijanja novinara u Srbiji. Uz to, Izveštaj EU je bio u pravu što se tiče finansijskih pritisaka na novinare i vlasnike medija“, navodi se u saopštenju.

(Beta)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Aktivisti
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga