Pajtić: Ne idu zajedno spomenik Đinđiću i Miloševiću

Vučić vodi Srbiju u 1996, a ne u 2020. godinu

15. avg 2016

Predsednik Demokratske stranke (DS) Bojan Pajtić, izjavio je danas da je Slobodan Milošević bio diktator koga su građani smenili na izborima glasovima koje su potom branili na ulicama Srbije, I dodao da su njegova zaostavština ratovi, nemaština, korupcija, ubistva političkih neistomišljenika.

Miloševićevi saučesnici, koji su na vlasti u Srbiji, danas bi to da izbrišu, jer veruju da se tako briše i njihova odgovornost, izjavio je Pajtić a prenosi DS.

Prema njegovim rečima, nema suda na planeti, osim suda istorije, koji sudi mrtvim ljudima. Tako ni Haški tribunal nije mogao da donese posthumnu oslobađajuću presudu Slobodanu Miloševiću.

„Demokratska stranka je bila tu da kaže Miloševiću da je diktator, Demokratska stranka je danas tu da Vučiću kaže da Srbija opet postaje diktatura. I kad traže da se podigne spomenik Miloševiću, valjda kao pokušaj stavljanja znaka jednakosti između njega i Đinđića, kao znak oprosta za učinjeno, neka znaju da ćemo uvek biti protiv jer se ona Srbija koja želi da živi normalno seća kako je živela devedesetih, za vreme Miloševića“, navedeno je u saopštenju DS.

“Pogrešili smo što nismo imali hrabrosti da sprovedemo sve neophodne reforme. Ali nismo pogrešili kada smo stali u odbranu Srbije od Miloševićeve politike. Ne grešimo ni danas kada kažemo da Vučić zastupa istu takvu politiku koja vodi u 1996. a ne u 2020. godinu“, ocenio je Pajtić.

„Pozivam Vučića da nam kaže kako misli da podigne spomenik i Đinđiću i Miloševiću. Kako misli da je to prihvatljivo za bilo koga ko želi da Srbija postane uređeno, moderno demokratsko društvo“, upitao je Pajtić.

(Fonet)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Druga runda
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga