Pajtić najavio povoljne kredite vredne 600 miliona dinara

Sredstva koja će biti plasirana preko najavljenih konkursa Razvojnog fonda Vojvodine najpovoljnija su u ovom delu Evrope

01. okt 2014

Predsednik Pokrajinske vlade Bojan Pajtić najavio je danas da će do kraja sedmice biti otvorena tri konkursa Razvojnog fonda Vojvodine, vredna 600 miliona dinara.

“Reč je o dugoročnom kreditu za unapređenje prehrambeno-prerađivačke proizvodnje i kratkoročnom kreditu za obrtna sredstva u privredi, a korisnici će moći da budu mikro, mala i srednja preduzeća, ali ne i tajkuni i veliki kapitalisti“, naveo je Pajtić u izjavi za medije.

Dodao je da će biti otvoren i konkurs koji podrazumeva mogućnost da domaći poljoprivrednici, nosioci poljoprivrednih gazdinstava, odnosno fizička lica, kupe poljoprivredno zemljište površine od jednog do 15 hektara.

“To je važno za unapređenje njihove proizvodnje i za to da postanu efektivniji, produktivniji i uspešniji u proizvodnji“, ocenio je Pajtić i dodao da ni po ovom konkursu korisnici neće moći da budu vlasnici velikih površina zemljišta.

Prema njegovim rečima, sredstva koja će biti plasirana preko najavljenih konkursa Razvojnog fonda Vojvodine najpovoljnija su u ovom delu Evrope, sa kamatom od tri do četiri odsto godišnje, u zavisnosti od sredstava obezbeđenja kredita.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Setva
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga