Pajtić najavio kandidaturu za predsednika DS

Kampanja pod nazivom "Povratak u budućnost"

10. maj 2014

Zamenik predsednika Demokratske stranke Bojan Pajtić najavio je da će se kandidovati za predsednika te stranke.

On je rekao da je kandidaturu prihvatio na predlog gradskih i opštinskih odbora Kosova, Vojvodine, Beograda, kao i većine odbora iz centralne Srbije.

„Danas sam formalno prihvatio predlog gradskih i opštinskih odbora da sa idejom u kampanji ‘Povratak u budućnost’ objasnimo šta je vizija DS i koje je njeno mesto u novim političkim okolnostima u ovoj zemlji“, rekao je Pajtić posle sastanka sa predsednicima gradskih i opštinskih odbora iz Srbije, održanog u Hotelu Kragujevac.

Pajtić je istakao da će DS biti na čelu demokratskog bloka političkih stranaka, NVO, sindikata, udruženja poljoprivrednika, javnih ličnosti i svih, kako je naveo, koji su spremni i imaju hrabrosti da se suprotstave režimu koji nema ideju kako rešiti probleme u zemlji, a istovremeno nameće autoritaran sistem vladavine.

„Formiraćemo vladu u senci koja će omogućiti adekvatne, tematske odgovore na sve izazove pred kojima se Srbija nalazi, jer ne želimo da budemo kritičari koji neće imati odgovor na koji način vidimo budućnost zemlje“, rekao je Pajtić.

Objašnjavajući da je kampanja programskog karaktera, Pajtić je rekao da ona nije personalna jer nije poznato koliko će biti kandidata za predsednika DS.

„Ovo je kampanja koja treba da vrati nadu građanima Srbije, članovima DS, kredibilitet našoj stranci jer je stvorena da bude politička avangarda u ovom društvu“, ukazao je Pajtić i napomenuo da je DS danas, uslovno rečeno, marginalizovana u političkom životu i da ima obavezu da se stavi na čelo opozicionog pokreta.

Na pitanje da li mu je poznata reakcija Dragana Đilasa na njegovu kandidaturu, Pajtić je odgovorio da je proces kandidovanja veoma legitiman i da veoma uvažava sve što je Đilas uradio.

„Na sastanku sam rekao da ako neko nešto ružno kaže o Đilasu, prvi ću se suprotstaviti, jer je to čovek koji je mnogo trpeo zbog stranke u atmosferi harange, koji je medijski proganjan i optuživan za sve i svašta, pri čemu se radilo o dezinformacijama, podmetanjima i spletkama“, rekao je Pajtić.

Na pitanje zašto u kampanju kreće iz Kragujevca, iako su kragujevačke demokrate sinoć saopštile da podržavaju Đilasa, Pajtić je odgovorio da je skup ranije dogovoren.

„Kragujevac je istorijski i geografski srce Srbije, i svakako bismo krenuli iz Kragujevca nezavisno kako se odbor u Kragujevcu opredelio“, rekao je Pajtić i dodao da se kragujevačke demokrate nisu se opredelile protiv njega već za viziju stranke za koju smatraju da je ispravna.

Pajtić je izjavio da mu je „iskreno žao ljudi koji napuštaju stranku kada ne ostvare ambicije u njoj i osnivaju novu stranku“. On smatra da je to nešto što govori o njima na način koji nije baš afirmativan.

Sastanku predsednika gradskih i opštinskih odbora iz Srbije su između ostalog prisustvovali Gordana Čomić, Balša Božović, Slobodan Milosavljević, Jovan Jovanović.

(Fonet) 

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Udružena mladost
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga