Pajtić najavio da će tužiti Mirovića zbog teških uvreda

Mirović optužio Pajtića da “laže”, da je “psihopata i umobolnik”, da je “izopačen” i da je “kriminalac”, koji predvodi “zločinačku organizaciju”

26. jan 2015

Predsednik Demokratske stranke (DS) i Pokrajinske vlade Bojan Pajtić izjavio je večeras da će tužiti potpredsednika Srpske napredne stranke (SNS) Igora Mirovića zbog teških uvreda koje je izgovorio na njegov račun.

Pajtić je za Autonomiju rekao da ne želi da komentariše Mirovićevu izjavu i dodao da će ga tužiti za uvredu i klevetu.

DS je večeras optužio Mirovića da je nudio novac i povlastice pokrajinskim poslanicima Demokratske stranke da pređu u SNS, između ostalih i Milivoju Vrebalovu, koji je to odbio.

Milivoj Vrebalov je večeras priveden, a DS je ocenio da je reč o pritisku SNS-a na pokrajinsku vlast, koju predvodi Demokratska stranka.

Mediji su preneli da je Mirović negirao navode DS-a a zatim optužio Pajtića da “laže”, da je “psihopata i umobolnik”, da je “izopačen” i da je “kriminalac”, koji predvodi “zločinačku organizaciju”.

Mirović se ironično izvinio Pajtiću

Iako sam duže vremena izložen teškim uvredama od strane Bojana Pajtića  i Demokratske stranke uključujući i poslednju koju su mi uputili juče u zvaničnom saopštenju, upotrebio sam u odgovoru prejake reči koje nikada ranije u svom političkom delovanju nisam upotrebio, saopštio je potredsednik SNS Igor Mirović.

On je u pisanoj izjavi naveo da je svestan da je njegova dužnost da „stojički“ podnosi uvrede i da na njih odgovara iznoseći vrednosne sudove.

„Zbog toga se iskreno izvinjavam svima koje su moje reči povredile, a posebno Bojanu Pajtiću jer sam izjavama , za trenutak, počeo da ličim na njega  iako mi to nije namera. Ne samo što sam član političke organizacije koja želi i stvara društvo elementarnog dostojanstva i pristojnosti, već i sam od najranije mladosti težim takvim vrednostima“, istakao je Mirović.

On je dodao i da se nada da će Demokratska stranka i Bojan Pajtić „smoći snage“ da prestanu sa uvredama na njegov račun, kao što sam je i on „smogao snage“ da se izvini zbog prejakih izjava.

„Istovremeno nastaviću da predvodim političku borbu za promene u Vojvodini sa još većim angažovanjem“, naveo je on.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Mali šef
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga