Pajtić: Loš potez SVM u Subotici, pokrajina stabilna

"Prekomponovanje" vlasti u SUbotici neće uticati na vladajuću koaliciju u pokrajini?

27. nov 2013

Predsednik Vlade Vojvodine i zamenik predsednika Demokratske stranke (DS) Bojan Pajtić ocenio je danas da je Savez vojvođanskih Mađara (SVM) pogrešio kada je u Subotici raskinuo koaliciju sa DS-om i napravio je sa Srpskom naprednom strankom (SNS), ali je dodao da je vladajuća koalicija u Skupštini Vojvodine stabilna.

Na vlasti u pokrajini je koalicija DS, SVM i Lige socijaldemokrata Vojvodine (LSV).

Pajtić je novinarima u Skupštini Vojvodine rekao da je SVM pogrešio kada je u Subotici prošle sedmice ušao u koaliciju sa SNS-om, umesto dosadašnjeg partnerstva sa DS-om, i ocenio da takva odluka SVM-a nije u skladu sa onim što su njihovi birači od njih očekivali.

“Učinjena je i greška u programskom smislu, jer su smenili gradonačelnika (Modesta Dulića iz DS) koji je radio dobro, i koji je, kao i njegov prethodnik Saša Vučinić, probudio usnule potencijale tog grada”, rekao je Pajtić.

Dodao je da, s druge strane, na nivou koalicije u Skupštini Vojvodine, nema nesporazuma i ona funkcioniše normalno.

“Ja sam praktično u dnevnoj komunikaciji sa (predsednikom Skupštine Vojvodine i SVM Ištvanom) Pastorom i saradnja je praktično izvanredna”, kazao je Pajtić.

Šef poslaničke grupe LSV u pokrajinskom parlamentu Branislav Bogaroški rekao je da je pitanje da li će se “prekomponovanje” vlasti u Subotici odraziti i na odnose u pokrajini rekao da je to pitanje za DS i SVM, a ne za LSV.

On je dodao da tema prekjučerašnjeg sastanka DS i LSV nije bio SVM, već međusobni odnosi dve stranke.

“Taj sastanak je bio dogovoren pre nekoliko meseci, a inicirao ga je DS”, kazao je Bogaroški.

Šef poslaničke grupe SVM u Skupštini Vojvodine Šandor Egereši rekao je da njegova stranka ne očekuje nikakve promene u vladajućoj koaliciji u pokrajini i dodao da ta koalicija funkcioniše bez problema.

Prema njegovim rečima, dešavanja u Subotici ne mogu da se odraze na odnose u pokrajini.

“Uostalom, postoje lokalne samouprave u Vojvodini u kojima je na vlasti koalicija SNS-DS”, rekao je Egereši i podsetio da je takav slučaj u Pančevu.

“Za nas je interes Vojvodine jako važan i mi ćemo nastaviti da se borimo za interese Vojvodine”, poručio je Egereši.

(Autonomija)

 

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Lovac
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga