Pajtić: Izbori su poslednji voz za normalnu Srbiju

Pajtić iznenađen izjavom Ištvana Pastora da će posle izbora na svim nivoima da idu u koaliciju sa SNS

18. mar 2016

Predsednik Demokratske stranke (DS) Bojan Pajtić izjavio je danas u Subotici da su ovi izbori poslednji voz za normalnu Srbiju i da je ovo poslednja prilika da se u državu uvede princip rada, da bi građani živeli normalno, da bi živeli sad, a ne za 20 godina.

„Demokratska stranka će izgraditi pravednu Srbiju koja neće dozvoliti da se zemljište oduzima poljoprivrednicima i da se daje tajkunima, da se poljoprivrednicima otimaju i smanjuju subvencije i da im se smanjuju penzije“, rekao je Pajtić na trgu u Subotici predstavljajući listu „Za pravednu Srbiju – Demokratska stranka (Nova, DSHV , ZZS)“.

Pajtić je kazao da DS neće dozvoliti da mladi ljudi masovno beže iz države i da će kroz poresku politiku stimulisati poslodavce da zaposle mlade, obrazovane ljude i da se omogući povratak onih koji su odavde otišli.

„Danas se u ovoj zemlji cene partijski aktivisti i starlete koji su kupili diplome, a ne mladi i stručni ljudi“, rekao je on.

Prema njegovim rečima, laž se inauguriše kao princip, a istina se potpuno zaboravlja, a to se vidi i na primeru Subotice  gde je aktuelna vlast zaboravila da postoji istina, pa se tako „Vučić, Gašić, Vulin, Babić, Rističević slikaju u fabrikama koje su otvorene u Subotici, a sve strane kompanije u ovaj grad je dovela Demokratska stranka“.

Pajtić je podsetio da je za Narodno pozorište pokrajinska vlast opredelila 145 milina dinara, a republika samo 55 miliona dinara.

„Puna su im usta lažnih priča, oni su, umesto da izdvoje koliko i pokrajina, doveli do toga da danas još uvek u pozorištu nema predstava, nego su u toku radovi“, kazao je Pajtić.

On je ponovio da DS ni pod kojim uslovima neće ulaziti u koaliciju sa SNS „zato što su svojim amaterizmom, bahatošću, nesposobnošću, amaterizmom i korumpiranošću pokazali da, ne samo da ne umeju da vode državu nego da ne umeju da urade ni elementarne zadatke.

„Prvi prolećni pljusak doveli su do polava u Srbiji na istim mestima na kojima su poplave bile pre dve godine i ništa nisu učinili da to spreče“, rekao je Pajtić.

On je takođe rekao i da je bio prilično iznenađen izjavom Ištvana Pastora da će posle izbora na svim nivoima da idu u kolaiciju sa Srpskom naprednom strankom.

„To je njihova politička volja, ali mislim da nije prirodna ni logična jer se i u Subotici pokazalo da republička vlast uopšte ne haje za ovaj deo zemlje, da su se oni slikali na slavi onih investicija koje su zasluga Demokratske stranke i da nisu ispunili ništa iz zajedničkog sporazuma sa Savezom vojvođanskih Mađara“, kazao je Pajtić.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Setva
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga