- Autonomija - https://www.autonomija.info -

Pajtić: Investitori žele da pređu iz Rumunije u Vojvodinu

Predsednik Vlade Vojvodine Bojan Pajtić izjavio je danas u Žitištu da postoji veliko interesovanje investitora koji posluju u rumunskom delu Banata da presele svoj kapital u Vojvodinu.

„Oni žele da presele svoj kapital ovamo i da počnu da rade u našem Banatu, jer postoji niz komparativnih prednosti”, rekao je Pajtić.

Dodao je da je sve više takvih fabrika koje su se preselile iz Rumunije u Vojvodinu i naveo da je u proteklih mesec dana bio u tri fabrike u srednjem i južnom Banatu, koje su otvorili investitori koji su pre toga bili u Rumuniji.

Pajtić je naveo da u Vojvodni u ovom trenutku ima 29 preduzeća koja su lošim privatizacijama dovedena do ruba propast ali su spašene intervencijom države.

On je kazao da te kompanije, zahvaljujući državnoj intervenciji, sada posluju „izuzetno dobro” i kao primer naveo kompaniju „Agroživ” iz Žitišta.

Dodao je da će pokrajinske vlasti nastaviti da investiraju u svako novo radno mesto, nezavisno od toga da li se radi o domaćem ili stranom investitoru.

Pajtić je naveo da je u opštini Žitište otvoreno više od 150 novih radnih mesta kroz programe zapošljavanja.

On je rekao da pokrajinska vlada želi da pomogne svim opštinama da naprave industrijske zone, jer tako dobijaju priliku da se razvijaju i da privuku investitore.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!