Pajtić i Pastor razgovarali sa ambasadorom Mađarske

Pajtić uložio zvaničan protest jer predstavnici Vojvodine nisu pozvani na otvaranje pogona kompanije u Senti; Pastor najavio izbore na proleće

05. okt 2015

Predsednik Pokrajinske vlade Bojan Pajtić i predsednik Skupštine Vojvodine Ištvan pastor razgovarali su danas sa ambasadorom Mađarske u Srbiji Atilom Pinterom.

Pajtić je tokom susreta sa Pinterom uložio i zvaničan protest jer predstavnici Pokrajinske vlade nisu pozvani na otvaranje novog pogona kompanije „Tisa Automotive“ u Senti, i pored toga što je pokrajinska administracija, kako je rekao, dovela tu investiciju, finansirala 100 radnih mesta i obuku 180 radnika u toj kompaniji.

Predsednik Pokrajinske vlade je tražio da se ovim povodom utvrdi ko je odgovoran što je javnost obmanuta da je reč o investiciji, koja je plod rada Aleksandra Vučića i njegove Vlade.

Pajtić je ocenio da se svečanim otvaranjem novog pogona „Tisa Automotive“ bez prisustva predstavnika Pokrajine pokušaj sugerisanja da je Republička vlada dovela novu stranu investiciju u Vojvodini, a što se, kako je naveo, nije dogodilo u protekle tri i po godine.

Predsednik Pokrajinske vlade je tokom susreta sa ambasadorom Mađarske izrazio neslaganje sa odlukom da ta država podigne zid na granici sa Srbijom. Pajtić je naveo da rešenje za tu situaciju nije lako naći odmah, ali i da to rešenje nisu zidovi, pogotovo ne u 21 veku.

Tokom susreta je posebna pažnja posvećena mogućnostima jačanja ekonomskih, odnosno privrednih kontakata. Pajtić i Pinter složili su se da postoji osnova za uspostavljanje jačih veza između Srbije i Vojvodine sa Mađarskom u svim vitalnim oblastima.

Pastor: Izbori najverovatnije na proleće

Sa ambasadorom Mađarske u Srbiji Atilom Pinterom danas je razgovarao i predsednik Skupštine Vojvodine Ištvan Pastor, koji je informisao ambasadora o aktivnostima te institucije.

Pastor je, povodom različitih informacija o održavanju pokrajinskih izbora, istakao da će oni biti održani, u skladu sa zakonom i propisima, najverovatnije na proleće sledeće godine.

Pastor i Pinter su ocenili da su odnosi Mađarske i Srbije veoma dobri, što se pozitivno odražava i na međuregionalnu saradnju Vojvodine i mađarskih županija, naročito u oblasti privrede.

Pinter je poručio da je Mađarska zainteresovana za nove investicije u Srbiji, kao i za jačanje kapaciteta u preduzećima koja već posluju u našoj zemlji, poput OTP Banke i MOL-a.

Pastor i Pinter su razgovarali i o značaju otvaranja novih radnih mesta, što bi doprinelo zadržavanju mladih ljudi u zemlji, kao i o mogućnostima brojnijeg učešća mađarskih preduzeća na sajamskim manifestacijama u Vojvodini.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Lovac
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga