Pajtić i Mirović složno o putu Novi Sad-Ruma

Zasad samo idejni projekat i radna grupa

22. okt 2013

Predsednik Vlade Vojvodine Bojan Pajtić i ministar regionalnog razvoja i lokalne samouprave Srbije Igorom Mirovićem dogovorili su se danas da će pokrajina i republika zajednički, sa po 50 odsto učešća, finansirati idejni projekat izgradnje puta Novi Sad-Ruma, sa tunelom kroz Frušku goru.

„U najskorijem roku biće potpisan Protokol o izradi idejnog projekta za izgradnju pomenute saobraćajnice, koju će potpisati predstavnici Vlade Vojvodine i Ministarstva za regionalni razvoj i lokalnu samoupravu“, navodi se u saopštenju sa sastanka.

Pajtić i Mirović složili su se da je reč o projektu od strateškog značaja i za regiju i za državu Srbiju, i naveli da će prvi korak koji prethodi njegovoj realizaciji biti formiranje Radne grupe, čiji će rad biti usmeren na realizaciju ovog infrastrukturnog projekta.

Predsednik Radne grupe biće Igor Mirović, a zamenik pokrajinski sekretar za međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu Branislav Bugarski.

Pajtic Mirovic

Obratite pažnju na Mirovićev pogled: Da li su samo pričali o putu?

Pajtić je ocenio da će se izgradnjom tog puta otvoriti mogućnosti da dođu investitori, da se otvore industrijske zone i da se građani zapošljavaju.

„Projekat ima i ogroman ekološki značaj jer je Fruška gora, koja je Nacionalni park, sada na udaru teretnog saobraćaja, koji se odvija kroz Irig i druga mesta u blizini područja i svakodnevno devastira“, kazao je Pajtić.

Sagovornici su ocenili da realizacija ovog projekta daleko prevazilazi pokrajinski značaj i realna je šansa za unapređivanje saobraćajne infrastrukture cele Srbije i približavanje zemlje EU, navodi se u saopštenju.

(Beta) 

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Udružena mladost
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga