Pajtić i Dodik: Saradnja Vojvodine i Republike Srpske veoma uspešna

Pajtić i Dodik su tokom razgovora kojem je prisustvovao i ministar spoljnih poslova Vuk Jeremić konstatovali da Vojvodina i Republika Srpska odlično sarađuju u oblasti obrazovanja, zdravstva, privrede i na projektima izgradnje i obnove objekata infrastrukture i putne privrede

16. maj 2011

Predsednik Vlade Vojvodine Bojan Pajtić i predsednik Republike Srpske Milorad Dodik složili su se danas da je saradnja Vojvodine i Republike Srpske veoma uspešna u mnogim oblastima, saopštio je Pokrajinski sekretarijat za informacije.
Kako se navodi, Pajtić i Dodik su tokom razgovora kojem je prisustvovao i ministar spoljnih poslova  Vuk Jeremić konstatovali da Vojvodina i Republika Srpska odlično sarađuju u oblasti obrazovanja, zdravstva, privrede i na projektima izgradnje i obnove objekata infrastrukture i putne privrede.
Uz poziv da poseti Republiku Srpsku, Dodik je ocenio da je uspešnu međusobnu saradnju moguće znatno unaprediti i upoznao Pajtića sa kapitalnim projektima u oblasti saobraćaja i energetike.
On je naveo da su od strateškog značaja za Republiku Srpsku izgradnja puteva kod Banja Luke, Doboja, Modriče, Bijeljine, Zvornika i Višegrada, hidro i termo-elektrana i aerodroma kod Trebinja.
Prema Dodiković rečima, stabilna privredna situacija omogućila je izvođenje brojnih projekata u čijoj realizaciji svoje mesto imaju i vojvođanski privrednici.
Kako se navodi, Pajtić je sa zadovoljstvom prihvatio poziv da uskoro poseti Republike Srpsku i istakao da je Vojvodina i do sada učestvovala u sličnim projektima i kao dobar primer naveo izgradnju mosta kod Sremske Rače, koji je završen prošle godine.
„Posebno je važna mogućnost zajedničkog nastupa i povezivanja u okviru evropskih projekata međuregionalne i prekogranične saradnje, kao i uključivanja Republike Srpske u neke od već pokrenutih privrednih i poslovnih inicijativa vojvođanske vlade“, rekao je Pajtić.
U okviru posete Novom Sadu Milorad Dodik je večeras na Pravnom fakultetu održao predavanje „Republika Srpska na dobrom putu“.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Lovac
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga