Pajtić i Ajgner: Uspešna saradnja Vojvodine i Austrije

Pohvaljena odgovornost koju je Srbija pokazala u okviru izbegličke krize

29. okt 2015

Predsednik Pokrajinske vlade Bojan Pajtić i ambasador Austrije u Srbije Johanes Ajgner ocenili su danas da saradnja Vojvodine i Austrije protiče uspešno. Oni su na sastanku u Pokrajinskoj vladi izrazili uverenje da će se ta saradnja nastaviti.

Predsednik Pokrajinske vlade je naglasio da je Austrija jedan od najznačajnijih privrednih partnera Vojvodine. Pajtić je poručio i da Vojvodina ceni podršku, koju je Vlada  Austrije, preko svoje razvojne agencije (ADA), uputila za realizaciju  značajnih razvojnih projekata u pokrajini.

„Podrškom od pet miliona evra, koju smo dobili od Vlade Austrije,  realizovane su brojne aktivnosti iz Programa privrednog razvoja Vojvodine. Formirane su pokrajinske institucije poput Informativnog centra za poslovnu standardizaciju i sertifikaciju, kao i  VIP fonda, koji je privukao brojne strane investicije“, istakao je Pajtić.

Austrijski ambasador Johanes Ajgner pohvalio je odgovornost koju je Srbija pokazala u okviru izbegličke krize. Pajtić i Ajgner su se složili da je reč o problemu koji predstavlja veliki izazov za Evropljane i traži ozbiljna rešenja.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Lovac
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga