Pajtić: Hajka na Vladu Vojvodine kroz izmišljanje afera

On je optužio "pojedince u srpskim bezbednosnim službama" da šire dezinformacije i plasiraju ih u tabloidima

25. juna 2013

Predsednik Vlade Vojvodine Bojan Pajtić izjavio je danas u Subotici da je „strašno“ što se u pojedinim dnevnim novinama pojavila neistinita vest da je bivši direktor za Fonda kapitalna ulaganja Vojvodine i raniji konzul Srbije u Trstu Momčilo Milović uhapšen u Hrvatskoj sa više od 500.000 evra u torbi i ocenio da je to nastavak „hajke“ protiv pokrajinske vlade.

Pajtić je agenciji Beta rekao da je nedospustivo da se takve neistine dovode u vezu sa članovima pokrajinske vlade i ocenio da srpska policija ne pokazuje nameru ni sada, kao ni u prethodnim slučajevima slične hajke, da demantuje ovakve „brutalne neistine“.

„Delovi policije su danas, kao i devedesetih godina, u potpunosti u funkciji režima i vladajućih stranaka i koriste sve metode da bi postigli svoje političke ciljeve kompromitacije pokrajinske vlade i gradske vlade u Beogradu“, kazao je Pajtić.

On je optužio „pojedince u srpskim bezbednosnim službama“ da zapravo šire takve dezinformacije i plasiraju ih u tabloidima.

„Tako dolazimo u situaciju da nam Ministarstvo policije u Hrvatskoj, koje je demantovalo ovu vest, govori o tome šta je istina u Srbiji, a šta ne“, kazao je Pajtić.

Prema njegovim rečima, kada su u pitanju ljudska prava i pravo da se izborite za istinu, Srbija danas „više liči na orijentalnu despotovinu, nego na evropsku državu“.

Najavio je da će se Vlada Vojvodine obratiti Savetu za štampu, udruženjima novinara i institucijama koje se bave medijima.

Pojedini mediji su objavili da je taj, navodno uhapšeni funkcioner, pristao da bude „svedok-saradnik“ specijalnog tužilaštva Srbije za organizovani kriminal, kako bi ponudio dokaze u vezi sa navodnim mahinacijama u Fondu za kapitalna ulaganja Vojvodine, bivšoj Razvojnoj banci Vojvodine i sa budžetom Vojvodine.

(Beta) 

 

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Branik srBstva
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga