Pajtić: Građani Vojvodine uradili svoj deo posla

Videćemo ko nije dao svoj maksimum

21. maj 2012

Potpredsednik Demokratske stranke (DS) Bojan Pajtić izjavio je večeras da je ta stranka osvojila 42 od ukupno 60 poslaničkih mandata u drugom krugu izbora za Skupštinu Vojvodine po većinskom izbornom sistemu.

Pajtić koji je i vojvođanski premijer, na konferenciji za novinare rekao je da to znači da će DS imati 58 poslanika u budućem sazivu pokrajinskog parlamenta i da je veoma blizu apsolutnoj većini jer će se najverovatnije ponoviti izbori u tri izborne jedinice gde DS ima kandidata.

Bez obzira na to, Pajtić je rekao da će DS formirati skupštinsku većinu i novu Vladu Vojvodine sa strankama sa kojima je i do sada bila u koaliciji, a to su Savez vojvođanskih Mađara, Socijalistička partija Srbije i Liga socijaldemokrata Vojvodine.

„Nećemo sami formirati Vladu i skupštinsku većinu. Razgovaraćemo sa dosadašnjim partnerima koji se zalažu za dalji razvoj Vojvodine, poštovanje manjinskih i ljudskih prava i evropski put Srbije“, kazao je on.

Dodao je da je DS stalo do stabilnosti u Vojvodini i do daljeg privlačenja stranih investicija, za šta je Pokrajina dobila i
priznanja međunarodnih institucija, a danas je za to dobila i priznanje građana Vojvodine.

Govoreći o izborima za predsednika Srbije, Pajtić je rekao da je Boris Tadić u Vojvodini na osnovu prebrojanih 90 odsto glasova dobio oko 10 odsto glasova više od Tomislava Nikolića.

„Građani Vojvodine su uradili svoj deo posla i DS u Vojvodini je uradila svoj deo posla. Ovako velika prednost našeg predsedničkog kandidata govori o tome da smo dali svoj maksimum. Videćemo narednih dana ko nije dao svoj maksimum i ko se kako ponašao i postupao na ovim izborima“, rekao je Pajtić.

Prema podacima vojvođanskog DS, Tadić je u drugom krugu predsedničkih izbora u Vojvodini dobio 53 odsto, a Nikolić 43 odsto glasova.

(Beta)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Lovac
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga