Pajtić: Građani u aprilu biraju između Srbije i Stradije

"Zaspali smo u Srbiji 2012. godine a probudili se u Vučićevoj Stradiji"

03. feb 2016

Predsednik Demokratske stranke (DS) Bojan Pajtić ocenio je danas da je 2016. godina presudna za Srbiju i da će građani u aprilu birati između „Srbije ili Stradije“.

Pajtić je na konferenciji za novinare, organizovanoj povodom 26. godišnjice od obnavljanja rada DS-a, kazao da „verovatno nema bolje simbolike“ povodom tog jubileja od, kako je naveo, današnjeg upada u prostorije demokrata u Prokuplju.

„Zaspali smo u Srbiji 2012. godine a probudili se u Vučićevoj Stradiji, u kojoj se smanjuju plate i penzije građana, koja ima najbrži rast javnog duga i najnižu prosečnu platu u regionu, u kojoj je normalno da kupiš diplomu i postaneš predsednik države…“, naveo je lider DS-a.

On je dodao da neće biti važno gde će se za godinu dana nalaziti DS ili bilo koja druga stranka ako Srbija „ostane u rukama Vučića, Gašića, Rističevića…“.

Govoreći o eventualnoj saradnji sa ostalim opozicionim strankama, lider demokrata je kazao da traju razgovori o saradnji na lokalnom i pokrajinskom nivou, kao i o obezbeđivanju fer uslova za izbore.

„Lične emocije, razmišljanja i istorije ćemo podrediti rušenju Aleksandra Vučića. Za DS su prihvatljive sve ideje koje vode tom cilju“, rekao je Pajtić.

Prvi predsednik DS-a nakon obnavljanja rada te partije Dragoljub Mićunović rekao je da Srbija danas nije pristojna i uređena. “Svako ima dovoljno inteligencije da kaže da li danas živi bolje. Danas dominira ružnoća i mi ćemo se boriti protiv nje ali nam je potrebna pomoć javnosti jer to je i njena odgovornost“, kazao je Mićunović.

Demokratska stranka obnovila je rad 3. februara 1990. godine, nakon uvođenja višepartijskog sistema u tadašnjoj SFRJ.

(Beta)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Terapija
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga