Pajtić: Građani Srbije beže iz ove zemlje od Vučića

"Pastor između demokrata i bivših radikala izabrao bivše radikale i sledbenike Vojislava Šešelja, a ne Zorana Đinđića"

09. apr 2016

Predsednik Demokratske stranke (DS) Bojan Pajtić ocenio je danas da će građani Vojvodine imati lak izbor 24. aprila, jer ukoliko budu glasali za SNS to će značiti glas za budućnost o kojoj odlučuju političari već poznati u pokrajini, kao što su između ostalih, Maja Gojković i Igor Mirović.

„Da li biste svoje dete poverili na čuvanje Rističeviću ili Miroslavu Vasinu, Gordani Čomić ili Vulinu, Aleksandri Jerkov ili Igoru Bečiću? Građani Srbije beže iz ove zemlje od Vučića. Vreme je da oni krenu da beže od nas, od građana Srbije“, kazao je Pajtić.

Pajtić je dosadašnjem koalicionom partneru na pokrajinskom nivou, predsedniku Saveza vojvođanskih Mađara Ištvanu Pastoru poručio da je „između demokrata i bivših radikala izabrao bivše radikale i sledbenike Vojislava Šešelja, a ne Zorana Đinđića“.

Kandidat DS-a za vojvođanskog premijera Miroslav Vasin izjavio je danas da se ta stranka zalaže za poboljšanje položaja poljoprivrednika u Vojvodini kroz povećanje subvencija i izdavanje državne zemlje u zakup.

Kako je Vasin objasnio, poljoprivrednicima će na taj naćin biti omogućeno da se takmiče u tržišnoj utakmici i sa proizvođačima iz drugih zemalja, jer su trenutno onemogućeni zbog „potpuno nelojalne konkurencije“.

On je na predizbornoj konvenciji u Novom Sadu obećao da će DS nastaviti politiku gradnje a ne rušenja, aludirajući na nedavno rušenje stare zgrade Komunalne banke u centru Novog Sada zarad izgradnje solitera, za šta su građani Novog Sada i pojedine partije optužile aktuelnu vlast i tražili ostavku gradonačelnika.

Potpredsednice DS Nataša Vučković kazala je da je ceo program stranke posvećen mladima, kako bi Srbija postala zemlja u kojoj se oni „utrkuju” svojom kreativnošću i znanjem.

„To je Srbija u kojoj mladi imaju šanse. Vođa sada vara i obmanjuje svoje građane, a ko obmanjuje svoje građane, taj ih ponižava“, rekla je Vučković.

Konvencija DS-a je održana u Srpskom narodnom pozorištu.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Lovac
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga