Pajtić: Građani plaćaju promociju Vučiča

Građani znaju ko se stalno pojavljuje na televiziji, ko se sa televizije i novina ne skida

25. dec 2015

Predsednik Demokratske stranke (DS) Bojan Pajtić izjavio je danas da je Vlada Srbije izdvojila 13,4 miliona dinara za promociju Aleksandra Vučića, što je 4,5 hiljada puta više od sredstava koja su iz vojvođanskog budžeta plaćena za promociju Pokrajinske vlade.

Pajtić je u pisanoj izjavi upozorio i da najveća republička javna preduzeća nisu ni dostavila podatke o oglašavanju u medijima Savetu za borbu protiv korupcije, koji je juče predstavio svoj izveštaj.

„Sasvim je racionalno očekivati da je negde oko 10.000 puta više sredstava uloženo u prezentaciju Aleksandra Vučića nego u članak u kome se pominje Pokrajina. Građani vrlo dobro znaju ko se stalno pojavljuje na televiziji, ko se sa televizije i novina ne skida. To je Aleksandar Vučić i građani znaju vrlo dobro da oni to iz svog džepa plaćaju“, naveo je Pajtić.

On je ocenio i da nijedna laž ili manipulacija to ne mogu da prikriju.

Pajtić je objasnio i da je Pokrajina platila 400 hiljada dinara za svoju promociju u uslovima medijske blokade, koju je nemoguće probiti na bilo koji način i ispuniti zakonsku obavezu kada je reč o obaveštavanju i javnosti o radu Pokrajinske vlade.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Udružena mladost
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga