- Autonomija - https://www.autonomija.info -

Pajtić: Formiranje vlade u senci

Predsednik Demokratske stranke (DS) Bojan Pajtić najavio je danas da će vlada u senci biti formirana vrlo brzo i dodao da DS ima obavezu prema delu građana Srbije da to uradi.

„Postoji problem preplašenosti ljudi, postoji strah i naša je obaveza da Srbiju oslobodimo od straha“, izjavio je Pajtić za Televiziju B92.

Pajtić je istakao da DS neće praviti formalne koalicije sa drugim strankama, osim sa manjim, regionalnim partijama.

„Mi imamo obavezu prema svojim biračima, a to je pristojni deo Srbije, dominantno srednji sloj sa završenim srednjim i visokim školama koji razumeju kontekst u kome žive, mi im nudimo alternativu“, rekao je Pajtić.

Pajtić je istakao da će potencijalni partneri za vladu u senci biti koalicija Zajedno za Šumadiju, manje lokalne organizacije delovi nekadašnjeg URS-a, LSV i Nova Stranka.

Pajtić je rekao da kada izjavljuje da je kraj sadašnje Vlade 2015. godine misli prvenstveno na neodrživost situacije. Dodao je da će Vlada teško održati nivo ekonomske kohezije koja je neophodna za funkcionisanje društva.

On je ponovio da se Srbija u toku tri godine vladavine Srpske napredne stranke zadužila za novih sedam milijardi, odnosno osam miliona evra duga svakog dana.

Na njegov intervju odmah je reagovala i SNS, koja je u svojem saopštenju poručila da se Pajtić „lažno predstavlja“, kao vlast. U toj stranci su upitali predsednika DS da li je intervju dao iz stranačkih ili prostorija Pokrajinske vlade, kao i da li je danas bio na svom radnom mestu.

(Beta, Autonomija)

Podelite ovu stranicu!