Pajtić: DS će pozvati građane na miran protest

Protest zbog najava smenjivanja Đilasa u Beogradu

17. sep 2013

Zamenik predsednika Demokratske stranke (DS) Bojan Pajtić izjavio je danas da će ta stranka pozvati građane na miran protest ako bude pokrenuta inicijativa za smenjivanje gradonačelnika Beograda Dragana Đilasa.

„Ako se upuste u smenjivanje i tzv. prekomponovanje, mi ćemo pozvati građane na miran protest“, rekao je Pajtić na konferenciji za novinare u Beogradu.

Po njegovim rečima, protest bi mogao da se održi 24. septembra kada je zakazana sednica Skupštine Beograda.

Pajtić je kazao da se legitimitet stiče na izborima, a ne naručenim istraživanjima javnog mnjenja.

Na pitanje kakav scenario očekuje u Beogradu, gradonačelnik i lider DS Dragana Đilas je kazao da se neće upuštati u spekulacije i dodao da se ne plaši izbora.

„Verujte mi, ne bavim se time da li ću ostati gradonačelnik, na to mesto sam došao izborima. Ja uvek nudim izbore u Beogradu“, rekao je Đilas.

Predsednik DS je poručio drugim strankama da nemaju čega da se plaše: „Čega se plašite, ako imate više glasova od DS. Dajte da vidimo vaše kandidate“.

Po rečima Đilasa, on će ove nedelje u Skupštinu Srbije poslati inicijativu za izmenu Zakona o izborima da bi se gradonačelnici birali neposrednim izborima.

Đilas je kazao da se sastao s liderom Liberalno-demokratske partije Čedomirom Jovanovićem i dodao da će DS pojačati saradnju sa svim opozicionim partijama sa kojima deli iste vrednosti.

Lider DS je kazao da će organizovati skup sa ostalim predstavnicima opozicije da bi utvrdili „ono što ih spaja i ono što je dobro za Srbiju“.

Na pitanje da li se to odnosi i na Ujedinjene regione Srbije, Đilas je kazao da se ne slaže sa ekonomskomn politikom lidera URS Mlađana Dinkića, i da je u tom osnovna razlika izmđu njih.

Pajtić je kazao da se sastao sa Mlađanom Dinkićem uz saglasnost Đilasa, i razgovarao o saradnji na lokalnom nivou, odnosno na izborima u Vrbasu.

„Stvarno mi nije jasno zašto se toliko pažnje posvećuje tome što se na našoj listi nalazi odbornik URS – zar nije nelogičnija lista socijalista, Saveza vojvođanskih Mađara i udruženja Krajišnik ili lista SNS-SPO-SPS?“, rekao je Pajtić.

(Beta) 

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Mali šef
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga