Pajtić daje ostavku na poziciju šefa poslaničke grupe

Balša Božović: Veličina bivših se meri i po tome koliko su dostojanstveni kada su odlazili sa funkcije

25. sep 2016

Bivši predsednik Demokratske stranke (DS) Bojan Pajtić izjavio je danas da oseća obavezu da podnese neopozivu ostavku na funkciju šefa poslaničke grupe te stranke u Skupštini Srbije.

Pajtić je u izjavi naveo da je DS, na izrazito demokratski i legitiman način, donela odluku da je vode, kako je naveo, Šule, Kena i Balša, odustavši od višedecenijske prednosti koju je, u odnosu na ostale organizacije, imala.

„Još od ponovnog osnivanja DS i predsednikovanja profesora Mićunovića i Zorana Đinđića komparativna prednost naše organizacije bila je to da su naše rukovodstvo činili ljudi koji su bili znatno obrazovaniji, rafiniraniji i u profesionalnom smislu utemeljeniji nego vrhovi konkurentskih, ali i nama bliskih partija“, ocenio je Pajtić.

On je istakao da, kao demokrata, poštuje rezultate jučerašnjih stranačkih izbora. „Međutim, šef poslaničke grupe mora biti neko ko će u potpunosti deliti vrednosti i politički rezon onih koji stranku vode. U suprotnom bismo zvučali kao raštimovani orkestar, a poruke koje šaljemo bile bi kontradiktorne i zbunjujuće. To nikako ne bi bilo korisno za stranku i opoziciju uopšte“, dodao je on.

Pajtić je objasnio i da, nažalost, među izabranim rukovodiocima nema narodnih poslanika kojima bi ustupio poziciju šefa poslaničke grupe.

On je poručio da se nada da će nov pristup i većinske odluke članova omogućiti da DS dopre do srca novih birača, onih, koji su toj stranci do juče bili nedostupni.

Pajtić je ocenio i da je DS jučerašnjim izborima pokazala da su i u Srbiji mogući neposredni izbori za rukovodstvo partije i dodao da je neizmerno ponosan na članstvo koje je uzelo učešće u ovom procesu.

„Zahvalan sam svima koji su rado prihvatili moj predlog da izbori budu organizovani po principu neposredne demokratije. Čestitam onima koji su dobili većinsko poverenje članova, a svaki glas dat meni doživljavam kao priznanje nastojanjima da DS sačuvam“, naveo je Pajtić.

Balša Božović: Veličina bivših se meri i po tome koliko su dostojanstveni kada su odlazili sa funkcije

Predsednik beogradskog odbora Demokratske stranke (DS) Balša Božović poručio je danas da politička istorija veličinu onih koji su vodili našu stranku ne meri samo po tome kakvi su predsednici bili, nego i koliko su dostojanstveni bili kada su sa funkcije odlazili.

Božović je u reakciji na današnju izjavu bivšeg predsednika DS Bojana Pajtića u kojoj je ocenio da je izborom „Šuleta, Kene i Balše“ DS odustala od višedecenijske prednosti koju je, u odnosu na ostale organizacije, imala, naveo da mu je bila čast da sarađuje sa Pajtićem u prethodne dve godine.

„Zajedno smo se borili da Srbija bude slobodna, zajedno smo govorili u ime gradjana koji su poniženi i osiromašeni i zajedno smo se borili za dostojanstvo u Srbiji, na političkoj sceni i u Demokratskoj stranci“, istakao je Balša Božović.

On je poručio i da ser aduje daljoj saradnji i našoj borbi za pristojnu Srbiju.

„Članovi DS su juče doneli odluku o nastavku borbe za pristojnu Srbiju. Hrabro su izašli u velikom broju i izabrali novo rukovodstvo koje će imati veliki zadatak i veliku odgovornost“, ocenio je Božović.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Druga runda
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga