Pajtić: Bez povećanja administracije

daybreakers spierig Predsednik Izvršnog veća Vojvodine Bojan Pajtić izjavio je danas da zbog prenosa pojedinih nadl…

21. dec 2009

bojan-pajtic.jpg

daybreakers spierig

Predsednik Izvršnog veća Vojvodine Bojan Pajtić izjavio je danas da zbog prenosa pojedinih nadležnosti sa republike na pokrajinu neće biti otvorena nova radna mesta u vojvođanskoj administraciji.
„Prenos novih nadležnosti znači samo preuzimanje onih zaposlenih iz republičke administracije, koji su se i do sada bavili ovim poslovima“, rekao je Pajtić na konferenciji za novinare nakon sastanka sa ministrom za zaštitu životne sredine Srbije Oliverom Dulićem.
Dodao je da prenos nadležnosti znači i da će biti preneta i ona finansijska sredstva kojima su te nadležnosti do sada bile finansirane na republičkom nivou.
Pajtić je podsetio da Vojvodina preuzima nadležnost nad Zavodom za zaštitu prirode i Nacionalnim parkom Fruška gora i rekao da se time stiču uslovi i za osnivanje Ekološkog fonda Vojvodine.
Naveo je da će pokrajina preuzeti i inspekcijske službe od republike, koje na teritoriji Vojvodine treba da obezbede poštovanje ekoloških standarda u privredi i očuvanju životne sredine.
Dulić je izrazio uverenje da će se dosadašnja dobra saradnja sa pokrajinskom vladom u oblasti arhitekture, prostornog planiranja i zaštite životne sredine i dalje uspešno odvijati, jer je povezana brojnim projektima čija je realizacija od obostranog interesa.
Najavio je da će do aprila meseca biti izrađen Prostorni plan Srbije, a potom i Vojvodine, koji će biti usklađen sa ovim republičkim dokumentom.

(Beta)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Razbibriga
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga