Pacijenti u Novom Sadu se žale na kvalitet usluga

Savetnici zabeležili najveći broj prigovora zbog zakazivanja pregleda

27. nov 2014

Pacijenti u Novom Sadu se uglavnom žale na kvalitet zdravstvene usluge i dostupnost zdravstvene zaštite, kao i na probleme prilikom zakazivanja pregleda, izjavio je danas član Gradskog veća za zdravstvo Zoltan Horvat.

Horvat je kazao da su zdravstveni savetnici zabeležili najveći broj prigovora zbog zakazivanja pregleda, odnosno prava na poštovanje pacijentovog vremena, i dodao da je reč o sistemskom problemu.

„Na taj problem utiču brojni faktori, i mora se rešavati pravilnom edukacijom lekara, boljom  organizacijom hroničnih bolesnika i ulaganjem u zdravstvene radnike“, rekao je Horvat na skupu „Zaštita prava pacijenata nakon godinu dana – iz ugla lokalnih samouprava“.

Savetnik za zaštitu prava pacijenata Mihajlo Knezi rekao je da su novosadski savetnici za godinu dana obradili više od 120 prigovora, da su primili više od 150 stranaka i obavili 300 telefonskih razgovora sa pacijentima.

Skup je organizovan povodom godinu dana nakon stupanja na snagu Zakona o pravima pacijenata, u  organizaciji Stalne konferencije gradova i opština i Ministarstva zdravlja.

(Beta)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: 2021
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga